Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Akdeniz mutfağı kalp hastalığı, meme kanseri ve tip 2 diyabetten koruyor!

        Yağlı yemeklerin kalp sağlığını tehdit ettiği bilinir. Ancak bu durum, ağırlıklı olarak sebze, meyve ve balık, daha az miktarda da et ve süt ürünleri içeren Akdeniz mutfağından alınan doğal yağlar için geçerli değil.

        Amerika'nın Sesi'nin haberine göre; Araştırmacılar, Akdeniz beslenme tarzında bol miktarda bulunan zeytinyağı, yumurta, çerez, avokado ve balıktan alınan yağların sağlığa faydalı olduğunu açıkladı.

        Dr. Hanna Bloomfield liderliğinde yapılan yeni bir araştırma, bol yağlı Akdeniz mutfağının kalp hastalığı, meme kanseri ve tip 2 diyabet riskini azalttığını ortaya koydu.

        Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ABD'deki yetişkin ölümlerinin en fazla kalp hastalığından kaynakladığını kaydediyor. Kanser ise ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor.

        Bloomfield, Akdeniz diyetinin kanser ölümlerini azaltarak kanserle mücadeleye katkı sağlayabileceğini söylüyor. Uzman Akdeniz mutfağının özellikle kolon kanseri ve akciğer kanseri riskini azalttığını belirtiyor.

        Akdeniz diyetinin sağlığa faydaları üzerine daha önce yapılmış 300’den fazla çalışmanın sonuçlarını değerlendiren araştırma, İç Hastalıkları Tarihçesi adlı dergide yayınlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ