Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Suriyeli Fatma Husen El Ali'nin yüzü gülecek

        Suriye'de Esed rejimine bağŸlı birliklerin varil bombalı saldırısında yüzü yanan, bir elinin parmaklarını kaybeden 4 yaşındaki Fatma Husen El Ali, geçirdiği ameliyatlar sonucunda yeni yüzüne kavuşuyor.

        Ülkesinde varil bombalı saldırıda yaralandıktan sonra yaklaşık 1,5 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirilen Fatma'nın, Gezgin Gurmeyiz ve Türk Hava Gönüllüleri üyeleri aracılığıyla götürüldüğü İstanbul'daki tedavisi sürüyor.

        Gezgin Gurmeyiz Editörü Turgut Tunç, yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberi gördükten sonra yardımına koştukları Fatma'nın eski günlerine kavuşması için İstanbul'a getirildiğini hatırlattı.

        Fatma'yı ve ailesini kardeş gibi gördüklerini anlatan Tunç, "Gönüllü arkadaşlarımız ve sağlık çalışanları bize bu konuda çok yardımcı oldular. Fatma, geçtiğimiz aylarda İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Plastik Cerrah Doç. Dr. Özay Özkaya ve ekibi tarafından 2 kez ameliyat edildi." bilgisini aktardı.

        Tunç, Fatma'nın üçüncü ameliyat için tekrar İstanbul'a getirildiğini belirterek, "Geçirdiği 2 ameliyatın ardından karın derisi altına yerleştirilen doku genişletici baloncuklaryüz ameliyatında kullanıldı. Kızımızın durumu şu an çok iyiye gidiyor. 15 günlük zaman zarfı içinde taburcu olması planlanıyor." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ