Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hamit Zantur üçüz bebek doğurmuş gibi olduğunu anlattı!

        Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde ameliyata alınan 61 yaşındaki Hamit Zantur, hem karnındaki toplam 125 santim büyüklüğündeki tümörden kurtuldu hem de kanseri yenerek sağlığına kavuştu.

        TAM 125 SANTİM BÜYÜKLÜĞÜNDE...

        Mersin'de yaşamını sürdüren emekli öğretmen Hamit Zantur, şubat ayında sindirim sisteminden rahatsızlanarak biri üniversite hastanesi olmak üzere iki sağlık merkezine başvurdu. Zantur tetkikler sonucu karnında büyük bir bir kitle olduğunu öğrendi. Buradan Adana'da bir başka merkeze sevk edilen Zantur bir süre kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gördü ancak bu tedavilerden de fayda görmedi. Hamit Zantur son çare olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı'na başvurdu. Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, uzman doktorlar Ali Duran, Nidal Ofluoğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve Anestezi Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Özalevli'nin katıldığı bir operasyon sonucunda Zantur'un karnından en büyüğü 75 santim olmak üzere toplam 125 santim büyüklüğünde ve üçüz bebek ağırlığında bir kitle çıkarıldı. Kanseri yenerek sağlığına yeniden kavuşan Zantur taburcu edildi.

        "ÜÇÜZ BEBEK DOĞURDUM SANDIM"

        Karnındaki kitleden kurtularak yeniden sağlığına kavuşan Hamit Zantur, Balcalı Hastanesi'ne gelirken acılar içinde olduğunu başta Cem Kaan Parsak olmak üzere tüm doktorların ve sağlık ekibinin kendisini güvende hissettirdiğini bunun üzerine de operasyona girdiğini ifade etti. Zantur, bu kadar büyük bir kitlenin vücudundan nasıl çıktığını kendisinin de anlamadığını, son derece şaşkın olduğunu dile getirirken, üçüz bebek doğurmuş gibi olduğunu ve şu an kendisini çok iyi hissettiğini belirtti.

        Operasyon hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı bünyesinde hizmet veren bölümün başarılı işlere imza attığını ifade ederek, bu operasyonunda tıp literatüründe son derece önemli bir yerinin olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Parsak kitlenin toplam çapının 125 santim olduğunu, parçalı olması nedeniyle en büyüğünün 75 santim olduğunu vurgulayarak, "Kitle vücudun en büyük ana damarını içine almıştı bu yüzden operasyona Kalp Damar Cerahisi'nden Hakan Hocamız da katıldı ve son derece başarılı bir çalışmayla kitleyi çıkardık" dedi.

        Prof. Dr. Cem Kaan Parsak hastanın kanseri de yenerek artık sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ