Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Baba oğluna ismini, oğlu babasına böbreğini verdi

        Özel bir hastanedeOrgan Nakil Merkezi'nde babasının adını taşıyan Karaca İnci, babası Karaca İnci'ye bağışladığı böbrekle hayat verdi.

        Gaziantep'te yaşayan 14 çocuk babası Karaca İnci (55), yaklaşık 7 yıl önce baş ağrısı şikayeti ile gittiği sağlık kuruluşunda yapılan tetkikler sonucu, böbrek hastası olduğunu öğrendi. Bir buçuk yıl uygulanan ilaç tedavisinin ardından, sağlık durumunun daha da bozulması üzerine diyalize girmeye başladığını ve 5 yıl boyunca diyaliz tedavisi gördüğünü belirten baba Karaca İnci, "Yaşadığım sıkıntılar üzerine hastaneye nakil için başvuru yaptım. Kızım ve oğlum böbreğini vermek istedi" dedi.

        Yapılan tetkikler sonucu kendisiyle aynı ismi taşıyan oğlu, bir çocuk babası Karaca İnci'nin (23) dokuları uyunca hemen nakil işlemlerinin başlatıldığını kaydeden baba Karaca İnci, "Başarılı geçen nakil sonrası sağlığıma yeniden kavuştum. Diyaliz süreci çok zor bir dönemdi. Diyaliz sonrasında mide bulantısı, nefes darlığı, halsizlik gibi şikayetler yaşıyordum. Ama nakil sonrası artık bunları yaşamayacağım. Oğlum sayesinde sağlığıma yeniden kavuştum. Bu durumda olup, nakil bekleyen pek çok hasta var. Herkesin organ bağışı konusunda daha duyarlı olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

        Karaca İnci, "Yaşadığım şehirde böyle bir hastanenin olmasından ve sunmuş oldukları hizmetlerden gurur duyuyorum. Bizlerle çok yakından ilgilendiler. Prof. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu, Doç. Dr. Selman Ünverdi, hemşireler ve diğer çalışanlar çok teşekkür ederim" diye konuştu.

        Oğul Karaca İnci ise babasının yaşadığı sağlık sorunlarını yeniden yaşamayacak olmasının kendileri için en büyük armağan olduğunun altını çizerek, "Şükürler olsun, şimdi ikimiz de çok iyiyiz" diyerek, mutluluğunu dile getirdi.

        Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Selman Ünverdi de organ bağışı için herkesi biraz daha duyarlı olmaya çağırdı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ