Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sabahları yapılması gerekenler
        1

        Tek kural: Her sabah 10.00’dan önce bunları yapmak gerekiyor. Peki ya sonuç? Yaptıklarınız birkaç gün içinde size yükselen enerji ve verimlilik, genel bir iyilik ve mutluluk hali olarak dönecek.

        2

        ESNEYİN

        Bir kediniz varsa ne dediğimizi anlamanız çok kolay. Bu muhteşem canlıların sabah kalkar kalkmaz yaptıkları ilk şey esnemek. Sabah 10 dakika yapacağınız esneme hareketleri kan dolaşımınızı hızlandırıyor, kaslarınızı esnetiyor ve gün boyu daha dengeli hareket etmenize yol açıyor.

        3

        MÜZİK DİNLEYİN

        Bilim insanları müzik dinlediğimizde beynimizin dopamin salgılayarak iyi hissetme duygusu yarattığını keşfetti. Sabah tam gaz ileri deyip Daft Punk’tan mi dinlersiniz, Bob Marley’den One Love ya da Yoyoma’dan Bach’ın 1. Suiti mi? Ama dinleyin…

        4

        GÜLÜMSEYİN

        Endorfin, serotonin, dopamin. Ne arasan burada, gel vatandaş! İşte gülmek yalandan da olsa bunları salgılatıyor insana. Sonrası ise iyi hissetme.

        5

        MEDİTASYON YAPIN

        Günde 20 dakika meditasyonun yaşlanmayı yavaşlattığı, konsantrasyonu arttırdığı, bağışıklığı güçlendirdiği, mutluluk hissini beraberinde getirdiği bilimsel olarak kanıtlandı. Pek çok insan "Ama ben meditasyon yapmayı bilmiyorum" diyerek bu işe hiç girişmiyor. Sakin bir yer bulun, rahat bir oturma pozisyonu alın, gözlerinizi kapatın ve nefes alıp verişlerinize odaklanın. Gerisi kendiliğinden gelecek. İşte bu kadar basit.

        6

        ŞÜKRAN DUYUN

        Biz zaten biliyorduk ama bilim insanları da kanıtlamış. Şükretmek zihinsel ve bedensel mutluluğu bir arada getiriyor. Şikayet modunu bir kenara koyup, hayatta sizi mutlu eden şükran duyduğunuz şeylere odaklanın. Sabahları güne şükran duygusuyla başlamayı alışkanlık edinin. Bir örnek verelim hemen: Yeni bir güne uyandınız ve hâlâ soluk alıp veriyorsunuz. Bu bile başlangıç için yeterli değil mi?

        7

        KENDİNİZE BİR OLUMLAMA CÜMLESİ BULUN

        Yapılan bir araştırma, kendini olumlama yoluyla motive etmenin, sorunlarla boğuşurken yükselen stres seviyesini düşürdüğünü söylüyor. Aynı şekilde öğrencilerin sınav performanslarını arttırdığı da görülmüş. Hemen bir örnek verelim: “Başarmak için ihtiyacım olan her şeye sahibim”.

        8

        YAPILACAKLAR LİSTESİNİ GÖZDEN GEÇİRİN

        Tabii bunu yapmak için önce bir liste hazırlamak gerekiyor. Listenizi kısa ve öz tutun. Sonrasında işleri kafanızda şöyle bir tahayyül ederek üzerinden geçin. Bunu yaptığınızda gün içinde daha verimli olduğunuzu göreceksiniz.

        9

        DAĞINIKLIĞI YOK EDİN

        Yere saçılmış kıyafetler, bulaşık ve dağınık yataklar. Sabahtan etrafı toparlamanın gün boyu zihin berraklığı ve artan yaratıcılığı beraberinde getirdiğini biliyor muydunuz? Her sabah 15 dakikanızı bu işe ayırsanız yeter...

        10

        İLK ÖNCE ZOR İŞLERİNİZİ HALLEDİN

        Sizi en çok endişelendiren işi günün sonuna mı saklıyorsunuz? O zaman işe tam tersini yapmakla başlayın. Tüm gün işin sıkıntısını dert edineceğinize, bitirip geride bırakmanın rahatlığını yaşayın. Verimliliğinizin sıçradığına şahit olacaksınız!

        11

        BOL BOL SU İÇİN

        Su yaşam kaynağımız. Oysa evdeki bitkileri sulamayı unutmuyor, ama kendinizi sulamayı unutuyoruz. Sabah 10’a kadar en az 3 bardak su için. İçine limon suyu damlatırsanız çok daha iyi. Lenfatik ve sindirim sisteminiz kendine gelecek, cildiniz ışıldayacak. Emin olun her şey çok daha güzel olacak.

        Mahmure

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ