Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Lösemiyi yendi LÖSEV gönüllüsü oldu

        2005 yılında 9 yaşındayken lösemiye yakalanan Yunus Dinçer (20), verdiği mücade sonucu hayata tutundu. LÖSEV’in (Lösemili Çocuklar Vakfı) verdiği destekle kanserle mücadele eden Dinçer, bu süreçte babasını kalp krizi sonucu kaybetti. 3 yıllık zorlu bir tedavi sürecinin ardından kanseri alt etmeyi başaran Dinçer, sağlığına kavuştuktan sonra kazandığı Sakarya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bölümü’nü bitirdi. 2 ay önce mezun olarak öğretmenlik için başvuru yapan Dinçer, aynı zamanda LÖSEV gönüllüsü olarak, kanserle mücadele eden çocukların da kendisi gibi hastalığı yenmesine yardım ediyor.

        ‘HAYALLERİM İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM’

        Kanserle çocukken tanıştığını söyleyen Dinçer, “Zor günler geçirdim. Bitmeyen kan aramaları, odalar dolusu alınan ilaçlar... Ama benim için en kötüsü okulaara vermek, arkadaşlarımdan uzak kalmak olmuştu. Babamı kaybetmek de bütün bunların üstüne eklendi. Ama yılmadım. Sürekli iyi olacağıma inanıyordum. İnanırsanız başaramayacağınız şey yok. Hayata hiçbir zaman küsmedim. Hayallerimi gerçekleştirmek için çok çalıştım ve şimdi öğretmen olup çocuklara daha fazla yardımcı olmak istiyorum. Unutmayın, kanser değil umutsuzluk öldürür” diye konuştu.

        KURBAN BAYRAMI’NDA DESTEK BEKLİYORLAR

        LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön ise yaklaşan Kurban Bayramı’na dikkat çekerek, vatandaşları LÖSEV’e bağış yapmaya çağırdı. Ön, “Bayramda noter huzurunda kesilen kurbanlar, yıl boyunca ailelere ulaştırılıyor. Hastalarımızın tedavilerinde en önemli konu iyi beslenmeleridir. Tedavileri boyunca taze et yemesi gereken lösemili çocuklarımız için yapılacak olan bağışlar çok önemlir” dedi.

        Büşra ÇELİK / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ