Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Popo estetiğinde merak edilenler...

        Günümüzde arzu edilen kalça ve popo biçimini; “Yuvarlak ve arkaya doğru çıkıntılı ama kasların aşırı belirgin olmadığı, yanlara doğru taşmayan, dar biçimli, üst alt mesafesi kısa” olarak açıklayan Prof. Dr. Akın Yücel, Avrupa ve Amerika’da estetik yaptıran kadınların yüzde 89’unun talep ettiği“popo estetiği” hakkındaki beş yanlışı Türk kadınları ile paylaşıyor.

        POPOYA LIPOSUCTION UYGULAMAK KÜÇÜLTMEK İÇİN EN UYGUN YÖNTEM

        Yapısal olarak hastanın popo bölgesinde aşırı yağ birikimi ya da asimetri varsa, kontrollü bir liposuction’ın popo bölgesine uygulanabileceğini söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, liposuctionun poponun kalkık ve dolgun görünümünü negatif yönde etkileyebileceğini de belirtiyor. Hastalarda popo bölgesine liposuction yapmaktansa Prof. Dr. Akın Yücel; bel, bacak iç ve dış bölgeleri, popo kıvrımının altında ki bölgelere liposuction yaparak popoyu daha belirgin hale getirmenin çok daha iyi bir yöntem olduğunu ifade ediyor.

        POPO VE MEME ESTETİĞİNDE KULLANILAN PROTEZLER AYNI

        Popo ve memesinin büyük olması en zayıf kadınların bile hayali iken protez yerleştirmenin meme ve popo büyütmede en çok kullanılan tekniklerden biri olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, kalça implantlarının meme için kullanılanlardan biraz daha sert olduğunu belirtiyor.

        POPO ESTETİĞİ POPOSU KÜÇÜK OLANLAR İÇİN YAPILIR

        Kilo alıp verme veya yaşlanma sebepleriyle poponun gevşemesi, sarkması, basıklığı ve düşüklüğüne çözüm olması için dikleştirme, aşırı yağ birikimi ve simetri bozukluğu gibi sebeplerle uygulanan “küçültme işlemi” sarkan deriyi toparlamak için “germe işlemleri” de büyütmenin yanında popo estetiğinde uygulanan yöntemleri oluşturuyor.

        POPO ESTETİĞİ TAMAMEN İZSİZ

        Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre, çoğunlukla aşırı sarkık, deri altı yağ ve destek dokusunu büyük oranda kaybetmiş popolarda tercih edilen kalça germe ameliyatı aşırı kilo kaybetmiş veya yaşlı kişilerde uygulanıyor. Fazlalık olan deri ve derialtı dokusu kesilerek alınıyor; kalan derinin ise yukarı doğru gerilerek dikildiği ameliyatla, popo daha diri ve toparlanmış bir görünüme kavuşabiliyor. Prof. Dr. Akın Yücel bu teknikle yapılan popo estetiğinde iç çamaşırı altında saklanabilen izlerin kalabileceğini de belirtiyor.

        POPO KALDIRMADA ASKI TEKNİĞİ İLERLEYEN YAŞLAR İÇİN UYGUN!

        Gluteal askıya aday kadınlar genellikle genç ve orta yaş grubunda, popo ve kalça derilerinde fazla sarkma olmayan, deri altı bağ dokusunun sağlamlığını fazla yitirmediği kişiler oluyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, bu özelliklere sahip olmayan kişilerde istenmeyen sonuçlar elde edilebileceği konusunda önemle uyarıyor.

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ