Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Aynı bardaktan kaç defa su içilebilir?

        Yatarken başucunuzda ya da çalışırken masanızda bir bardak su bulunduruyorsunuz. Günde 8 bardak su içmeniz konusunda size söylenen uyarıları dikkate alıyorsunuz. Bu alışkanlığınız kuşkusuz mükemmel bir şey. Üstelik cam bardak tercihiniz de oldukça sağlıklı. Fakat her daim bardağınızı yıkama şansını bulamadığınız da kesin. Bu durum ise kafanızda hijyen açısından bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olabilir. Öyleyse aklınıza hemen şu soru geliyor: Bir su bardağından hiç yıkamadan kaç defa su içilebilir?

        Mikroorganizmalar, hayatta kalabilmek için nemli çevreye ihtiyaç duyarlar. Yani, bir bakıma bakteriler, mikroplar ve parazitler için oldukça uygun bir ortam hazırlıyorsunuz. Tehlike barındırma potansiyeli bulunduran mikroplar, virüsler ve parazitler, nemli ortamlarda çok daha rahatça çoğalırlar ve sen de bardağınızı yıkamadığınız zaman onlara davetiye çıkarmış oluyorsunuz. Bardaktan aldığınız her bir yudumda, mikropları da ağzınıza transfer etmiş oluyorsunuz.

        Örneğin hastaysanız ve dolayısıyla bardağınız da bu mikroorganizmalardan barındırıyorsa, bardağınızı yıkamadan kullandığınızda bu mikroorganizmalar tekrar hasta olmanıza yol açacak kadar üreyebilir.

        SUYUN KAYNAĞI DA ÖNEMLİ

        Musluk suyunun aksine, şişe sularda ya da kuyu suyunda bakterilerle savaşan klor bulunmaz. Eğer bardağı başkasıyla ortak olarak kullanıyorsanız, iki kere endişelenmelisiniz. Aynı bardağı kaç kişi kullanırsa hastalık tehlikesi de o kadar artar.

        GERÇEKLEŞEBİLECEK ŞEYLER

        Eğer bardağı sadece siz kullanıyorsanız, birden daha fazla kullanmanız sorun yaratmayacaktır. Mikropların ya da virüslerin bulaşabilmesi için, bardağı başka insanlarla ortak kullanıyor olmak gerek. Ancak plastik bardak kullanmamanız gerek. Plastik bardaklarda oluşacak çiziklerde ve oyuklarda, bakteriler zamanla çoğalma şansı bulacaktır. O yüzden cam bardak tercih etmelisiniz.

        Eğer bardağı başkalarının kullanmadığından ve suyun temiz olduğundan eminseniz, aynı bardağı defalarca kullanmadan dolayı hasta olmazsınız.

        Women's Health

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ