Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Okul ve yuvalarda enfeksiyon hastalıklarına dikkat

        Uzunköprü Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Gencan, yeni eğitim öğretim yılının başladığını anımsattı.

        Okul ve yuvaların çocukların topluca bulunduğu yerler olması bakımından enfeksiyon hastalıkları açısından risk oluşturduğunu belirten Gencan, şunları kaydetti:

        "Okul ortamında aynı sınıfta sürekli bir arada olan bir sürü çocuk, sınıf havalandırmalarının yetersiz yapılması, havaların soğuması ile birlikte özellikle viral enfeksiyonların artışı, el yıkamanın olması gerekenden daha az sıklıkta yapılması, çocuklarda enfeksiyon değiş tokuşu için risk faktörlerini oluşturur.

        Özellikle bulaşıcılığı çok yüksek olan Hepatit A ve Su Çiçeği hastalıklarına karşı henüz bağışıklığı yapılmamış olan çocuklar, bu hastalıklar açısından risk altındadır. Kuşkusuz aşı ile bağışıklık tercih edilir fakat adı henüz bilinmeyen ya da aşısı henüz bulunmamış bir sürü mikroorganizma olduğunu bilmemiz gerekir. Çocuklarımıza el yıkamanın alışkanlık haline dönüşmesini sağlayacak olan ebeveynlerdir. Onlara sözlerden önce davranışlarımızla örnek olduğumuzu düşünürsek, bu konuya hassasiyetle eğilmek gerekir. Çocuğa kişisel hijyenin önemi ve bunu nasıl sağlayabileceği konusunda bilgi verilmeli, okulda kullanabileceği sıvı sabun, kağıt havlu gibi malzemeler hazır bulundurulmalıdır. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı uyku alışkanlığı, mikroplarla savaşın en çetin yaşanacağı okul döneminde, çocuğun bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasını sağlar."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ