Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 76 yaşındaki Hasan Kınalı koşmadan duramıyor!
        1

        Mersin'de 50 yaşından sonra atletizme başlayan ve bugüne kadar katıldığı şampiyonalarda önemli başarılar elde eden "Toros Kaplanı" lakaplı 76 yaşındaki Hasan Kınalı, azmi ve çalışkanlığıyla gençlere örnek oluyor.

        2

        Mersin'in Toros Dağları eteklerinde bulunan Ayvagediği Yaylası'nda yaşayan Kınalı, atletizme merak salan oğlunun katıldığı bir şampiyonada haksızlığa uğradığını düşünüp sporu bırakması üzerine bu bayrağı kendisi devraldı.

        3

        Kınalı, 26 yıldır aralıksız sürdürdüğü koşuda yaş kategorisinde katıldığı yarışlarda elde ettiği derecelerle dikkati çekerken, 34 torunu başta olmak üzere gençleri atletizme yöneltmeye çalışıyor.

        4

        Kazandığı madalya sayısını bilmeyen Kınalı, dükkanında bıçak bileyip, çaydanlık parlatarak kazandığı paralarla yurt içi ve dışında yarışlara katılarak Türkiye'yi temsil ediyor.

        5

        "HERKES KAHVEYE GİDER BEN KOŞUYA GİDİYORUM"

        Kınalı, yaptığı açıklamada, her gün sabah erkenden kalkıp, en az 1,5-2 saat koştuğunu söyledi. Koşunun ardından dükkanını açtığını anlatan Kınalı, "Dükkanda parlatma işi, çaydanlık, tava, tencere tamiri, bıçak bileme işi ne olursa yapıyorum.

        6

        Millete yardımcı olmaya çalışıyorum. Yazın yaylada kışın Mersin merkezde çalışıyorum. Ekmek parasını böyle çıkıyorum" dedi.

        7

        İlerlemiş yaşına karşın koşmasının etrafındakileri şaşırttığını vurgulayan Kınalı, şöyle konuştu:

        8

        "Bana neden koştuğumu soruyorlar. Koşmak çok güzel bir şey. Herkese tavsiye ediyorum. 76 yaşındayım ama 18 yaşında gibi hissediyorum. Çocuklarla yarışabilirim. Koşunca enerjim yerine geliyor.

        9

        Sabah kalkınca mutlaka koşmam lazım. Koşmazsam duramıyorum. Herkes kahveye gider ben koşuya gidiyorum. Dükkana dönünce de akşama kadar aynı enerjiyle çalışırım. Yorulma nedir bilmem. Çocuklarım 'bırak' diyorlar ama ben ölünceye kadar koşacağım.

        10

        Belki koşarken ölürüm. Vücudum bunu istiyor. Evime misafirim gelsin koşacağım zamana denk gelirse 'kusura bakmayın benim koşu saatim geldi' deyip çıkıyorum. Koşmaya ekmek, hava, su gibi ihtiyaç duyuyorum. Bazılarına birlikte koşmayı teklif ediyorum ama zamanımız yok diyorlar. 1 saat ayıramıyorlar."

        11

        Kınalı, 26 yıldır günlük 5-6 kilometre koştuğunu, Balkan şampiyonluğu başta olmak üzere çok sayıda derecesi olduğunu bildirdi.

        12

        Kendisine sürekli madalya sayısının sorulduğunu ifade eden Kınalı, "Ben madalyalarımın sayısını bilemiyorum. Çuvalla madalyam var. Çünkü hiçbir yarışı kaçırmam. 300-400 madalyam vardır" diye konuştu.

        13

        Koşulara kendi bütçesiyle gittiğini belirten Kınalı, "Kendi olanaklarımla koşuya gidiyorum. Dükkanımda çaydanlık tamir edip, bıçak biliyorum. Bu kazandığım parayla gidip Türkiye'yi temsil ediyorum." ifadelerini kullandı.

        14

        Kulüp kurduğunu ve burada yeni atletleri yetiştirmeye çalıştığını, 34 torununu da atlet olarak yetiştirmek istediğini de sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ