Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Gelecek hayalleri beyin ameliyatına bağlı

        Samsun'da yaşayan 22 yaşındaki Recep Hamurcu, beyin tümörü ameliyatı olabilmek için gerekli paranın bulunmasını bekliyor.

        Osman-Emine Hamurcu çiftinin beş çocuğundan biri olan ve yaklaşık 7 ay önce vatani görevini tamamlayıp döndükten bir süre sonra beyninde tümör bulunduğu belirlenen Hamurcu, hayata tutunabilmek için gereken ameliyatı olacağı günü hayal ediyor.

        Yaşadıklarını paylaşan Hamurcu, askere gitmeden önce terzilik yaptığını, 1 Mart'ta geçirdiği bayılma nöbetiyle hastalığının teşhis edildiğini söyledi.

        "60 BİN LİRA GEREKİYOR"

        Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat geçirdiğini, beyninin sol tarafında bulunan 4 santimetrelik tümörün alındığını bildiren Hamurcu, "Ameliyat olduktan birkaç hafta sonra yine kriz geçirdim. Ankara ve İstanbul'da çeşitli hastanelere gittim. Özel bir üniversite hastanesinde ameliyat olmam gerekiyor ancak maddi imkanımız yok. 60 bin lira kadar bir para gerekiyor" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere yetkililer ile hayırseverlerden yardım beklediğini dile getiren Hamurcu, rahatsızlığı nedeniyle sık sık nöbet krizi geçirip günde birkaç kez acil servise kaldırıldığını belirtti.

        Hamurcu, "Krizler çok ağır geçiyor. Anlatılamayacak kadar acı bir şey. Artık her şeyden soğudum. Bir umut bekliyoruz. Bu hastalık çok zor" ifadesini kullandı.

        TAHTA KAŞIĞINI YANINDAN AYIRMIYOR

        Hamurcu, geçirdiği krizlerin dayanılmaz derecede olduğunu anlatarak, kriz geçireceğini hissettiğinde yanında bulundurduğu tahta kaşığı dişlerinin arasına aldığını, bu sayede dilinin boğazına kaçmasını önlediklerini söyledi.

        İnşaat işçisi baba Osman Hamurcu ise oğlunun sağlık durumunun tüm aileyi olumsuz etkilediğini belirterek, yardım talebinde bulundu.

        Maddi durumlarının iyi olmadığını vurgulayan Hamurcu, oğlunun ikinci ameliyatını gerçekleştirmek için gerekli parayı toplamaya çalıştıklarını belirtti.

        Devlet büyükleri ve hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getiren Hamurcu, "Oğlumun ameliyatı yapılsın, ben bir kuruş para istemiyorum. İmkanımız yok. Bize hiç kimse para getirmesin, oğlumun tedavisini yaptırsınlar. Ben başka bir şey istemiyorum." dedi.

        "HASTANEDEN ARAYIP NAKİT AVANS YATIRMAMIZI İSTEDİLER"

        Oturdukları evin belediyeye ait olduğunu, uzun zamandır oğlunu bırakarak çalışmaya gidemediğini anlatan Hamurcu, şunları kaydetti:

        "Çalışanımız, getirenimiz yok. Derdimiz dağlardan büyük. Çocuğumuzu bırakıp işe gidelim desek, bırakamıyoruz. Evde herkes korkuyor çocuk kriz geçirecek diye. Herkesin psikolojisi bozuk. Yaklaşık 7 aydır hayatımız böyle sürüyor. Doktorlar oğlumun bir an önce ameliyat edilmesi gerektiğini söylüyor. Ameliyat için 60 bin liraya ihtiyacımız var. Hastaneden dün beni aradılar, ameliyat için nakit avansın yatırılması gerektiğini söylediler. Hastane 10 Ekim tarihine randevu verdi ama biz parayı toparlayamadık. Yok paramız. Ne yapacağımızı bilmiyorum. İnsanlara sesleniyorum, insanların bu duruma duyarsız kalacağını zannetmiyorum. Mutlaka hayırsever insanlarımız çıkacaktır. Bizlere yardım edecekler diye düşünüyorum."

        "HERKESTEN YARDIM BEKLİYORUM"

        Anne Emine Hamurcu da yaşlı gözlerle oğlunun durumunun kendisini çok üzdüğünü anlattı.

        Oğlunu gördükçe içinin parçalandığını vurgulayan Hamurcu, "Yetkililerden, iş adamlarından yardım bekliyoruz. Oğlum bu ameliyatı olmak zorunda. Oğlumuzun sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Durumumuz belli. Satacak bir şeyimiz yok. Çalışanımız, yardım edenimiz yok. Akrabamız çok ama yardım eden yok. Oğlumu öyle gördüğümde içim parçalanıyor, bu anlatılacak gibi bir şey değil. O bir nöbet geçiriyorsa ben 10 nöbet geçiriyorum. Herkesten yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

        OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ise her bölgesi hassas olan beynin sol kısmında konuşma merkezi bulunduğunu belirtti.

        Bu bölgede görülen beyin tümörlerinin konuşma bozukluklarına neden olabildiğine dikkati çeken Çokluk, bu nedenle beyin ameliyatlarının çok hassas yapıldığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ