Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Mehmet Ali'nin ciğerine kaçan ambalaj 1 yıl sonra çıkarıldı

        ANTALYA’nın Kepez İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan Özden (43) ve Fatma Ünlü (37) çiftinin 7 yaşındaki çocukları Mehmet Ali, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda yediği şekerin ambalajının parçasını nefes borusuna kaçırdı. Nefes almakta zorlanan ve yüzü moraran küçük çocuk, Atatürk Devlet Hastanesi’ne bağlı Kırcami Çocuk Polikliniği’ne götürüldü. Röntgen çeken doktorlar, “Bir şey görünmüyor” diyerek aileyi evine gönderdi. Ünlü çifti, oğullarının öksürüğünün bir hafta boyunca geçmemesi üzerine tekrar aynı polikliniğe başvurdu. Hastaneye yatırılan Mehmet Ali’ye bronşit teşhisi konuldu.

        Buhar ve ilaç tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edilen Mehmet Ali’nin öksürme ve nefes alma problemi 6 ay boyunca devam edince aile bu kez Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. 6 ay boyunca astım ve alerji ilacı kullanan Mehmet Ali’nin durumu gün geçtikçe kötüleşti. Ünlü çifti, hızla kilo kaybetmeye başlayan Mehmet Ali’yi bu kez Kumluca Devlet Hastanesi’nde görev yapan çocuk doktoru Mustafa Ay’a götürdü. Ay, Mehmet Ali’nin ciğerine bir cisim kaçmış olabileceğini söyleyerek aileyi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk etti.

        PARA BÜYÜKLÜĞÜNDE

        Aldığı ilaçların da etkisiyle kan kusmaya başlayan Mehmet Ali, çocuk cerrahi servisine yatırılarak ameliyata alındı. Prof. Dr. Güngör Karagüzel tarafından yapılan bronkoskopi sonucunda küçük çocuğun akciğerinde 1 yıl önce nefes borusuna kaçan şeker ambalajı bulundu. Metal para büyüklüğündeki ambalaj operasyonla çıkarıldı. Yapılan işlemin ardından nefes alması düzelen ve öksürüğü kesilen Mehmet Ali, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Mehmet Ali, bir yıl ara verdiği okuluna tekrar başladı. Anne Fatma Ünlü, “Oğlum şeker ambalajını boğazına kaçırdığında yanında ablası vardı. Ona yuttuğunu söylemiş. Olayı anlatmamıza rağmen ‘Ciğerinde bir şey görünmüyor, midesine gitmiştir’ diyerek bizi eve gönderdiler” diye konuştu.

        ‘ÖLÜME BİLE NEDEN OLABİLİR’

        Çocuklarda ani başlayan öksürüklerde yabancı cisimden de şüphelenilmesi gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mustafa Ay, “Akciğerdeki cisim enfeksiyon gibi sağlık sorunlarına yol açıyor. Hatta cisim büyükse ölüme bile neden olabiliyor” diye konuştu.

        SONER ÖZCAN/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ