Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Yaşlandıkça cinsellik azalıyor ama daha tutkulu hale geliyor!

        Kadınlar yaş aldıkça cinsel aktivite sayısı azalıyor. Yani kadın yaşı ile cinsel aktivite sayısı arasında ters orantı söz konusu. Ancak yapılan araştırmalar yaşlanan kadınların cinsel hayatının daha az ama daha tutkulu olduğunu gösteriyor.

        Amerikan Tıp Konferansı'nda masaya yatırılan bu tartışma; hayatta kaliteli olan şeyler ile miktar arasındaki doğru orantıyı, cinsellik konusunda tersine çevirdi.

        Daily Mail'de yer alan habere göre; Yaş, sevginin öneminin anlaşılmasını ve daha iyi iletişim becerisini beraberinde getiriyor.Yaşla gelen özgüven, daha iyi iletişim, cinselliğin farkına varma ve önemli olduğunu anlama konusunda rol almayı sağlıyor.

        Pittsburgh Üniversitesi'nden araştırmacıların teorileri, görüşme yapılmış 39 kadının cinselliklerinin nasıl değiştiğine dayandırılıyor.

        Menopoza girmiş 46-59 yaşları arasındaki bu kadınlar, menopoz dönemine bağlı olarak dalgalanan hormona sahip ve libidosu düşük kişilerdi.

        Bu kadınlar, daha genç oldukları zamana oranla cinsellikte daha iyimser olduklarını söyledi. Eşleriyle daha iyi iletişim kurduklarını ve ihtiyaçlara daha iyi cevap verme konusunda daha başarılı olduklarını kaydettiler.

        Kadınların bir kısmı, yaşa bağlı vücutsal değişimler ve menopozu telafi edecek şekilde cinsel ilişkilerine adapte oldular.Ön sevişmeye daha fazla zaman harcadılar, yeni cinsel pozisyonlar denemeye önem verdiler.

        Seks terapistiDenise Knowles, "Yaşlandıkça dinlenmek için daha fazla zamanımız olur. Cinsel zevk için bir şeyler bulmak basit programlardan iyidir. Ve belki bu şekilde daha çok kendine güvenen ve farklı tutumlar takınmamızı sağlar" dedi.

        Başka İngiliz çalışmalar da; bulguların kadının yaşlandıkça seksten daha çok hoşlandığını öne sürdü.

        Manchester Üniversitesi'nden araştırmacılar ise; bazı durumlarda seksin, yaşla beraber tatmin edici olduğunu belirtti.

        Fakat yaşlı kadınların cinsel hayatlarının gelişme kaydedemeyeceği düşüncesi de mümkün.

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ