Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Fadime Kuzucular 56 yıl sonra kalbinin sağ tarafta olduğunu öğrendi!

        Kayseri'de 56 yaşındaki kadın, damar sertliği için geldiği hastanede kalbinin sağ tarafta olduğunu öğrendi.

        Kayseri'de yaşayan ve rahatsızlanan 56 yaşındaki Fadime Kuzucular, bir hafta önce hastaneyegitti. Hastanede yapılan muayenede damar sertliği sıkıntısı olduğu belirlenen 56 yaşındaki Fadime Kuzucular'ın kalbinin sağ tarafta olduğu orta çıktı. Kalbinin sağ tarafta olduğunu 56 yıl sonra öğrenen Fadime Kuzucular şaşkınlık yaşadı.

        "100 BİNDE BİR GÖRÜLÜYOR"

        Fadime Kuzucular'ı muayene ettikten sonra 4 damarına bypass ameliyatı yapan Op. Dr. Hasan Mercan, izole kalbin 100 binde bir görülen nadir bir durum olduğunun altını çizerek, "Çoğu zaman doktorlar muayene ederken kalbinin solda olmadığını fark edemeyebilirler. Bizim yaptığımız ekokardiyografide akciğer filminde kalbinin sağda olduğunu gördük ve bu hastamızda damar sertliği vardı. Damar sertliği nedeniyle 4 damarına geçen hafta içerisinde bypass yaptık'' dedi.

        Ameliyat sırasında hastanın kalbinin sağ tarafta bulunması nedeniyle zorlandıklarını söyleyen Op. Dr. Mercan '' Tabi teknik olarak kalbinin sağda olması bizi kısmen biraz zorladı ama sorunsuz ameliyatı bitti. Göğüs damarını kullandık. Bugün kontrole geldi durumu gayet iyi'' ifadelerini kullandı.

        56 yaşındaki Fadime Kuzcular da ameliyat sonrasında durumunun iyi olduğunu belirterek Op. Dr. Hasan Mercan'a teşekkür etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ