Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ekinezya çayının faydaları
        1

        Hafta sonuna doğru düşmesi beklenen hava sıcakları karşısında aktarlar soğuk algınlığı ve gribe önlem olarak ekinezya çayını öneriyor.

        2

        Meteoroloji uzmanları Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim şartlarına geri döneceğini ve azalacağını söylüyor. Yaklaşan hava değişiminin soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları da beraberinde getirmesi bekleniyor.

        3

        Aktarlar ise bu rahatsızlıklardan korunmanın doğal yolunu bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kullandığını söylediği ekinezya çayı olarak gösteriyor.

        4

        Yayımlanan çalışmalarda ekinezya ürünlerinin soğuk algınlığına yol açan (influenza virüsü ve solunum sinsityal virüs) ve uçuk virüsü gibi virüsler üzerinde öldürücü etkisi bulunduğu gözlenmiş.

        5

        Bu çalışmalarda, ekinezyanın hem bu virüsleri öldürdüğü hem de virüslerin yol açtığı iltihap etkenlerinin (sitokinler) miktarını kontrol ederek boğaz ve akciğerlerdeki iltihabın yol açacağı hasarı engellediği vurgulanıyor.

        6

        Aktar Ali Turanlıgil, kilogram fiyatı 80 lira ile 100 lira arasında değişen ekinezya çayının hazırlanışını şöyle anlatıyor; "Bu çayı normal çayı demlediğimiz gibi demlememeliyiz.

        7

        1 litre suyun içerisine 3,5-4 tatlı kaşığı kuru ekinezya bitkisini ekleyip 2-5 dakika bekleyin veya taze ekinezya bitkisinde 1 avuç demliğe koyup üzerine 1/4 litre kadar (yaklaşık 1,5 su bardağı) sıcak su ekleyip yine 2-5 dakika demini salana kadar bekleyin.

        8

        15 gün tükettikten sonra mutlaka 1 ay ara verin. Günde en fazla 3 fincan için."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ