Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "Sağlık'ta geri dönüşümün ikinci fazı 2017'de başlayacak"

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017'den itibaren sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazını yürürlüğe koyacak çalışmaların stratejisini hazırladıklarını belirtti.

        Bakan Akdağ, bakanlığının yatırımlarını incelemek ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Yozgat'ta Vali Kemal Yurtnaç'ı makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Akdağ, sağlıkta dönüşüm programını sürdüreceklerini kaydetti. AK Parti hükümetleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002 yılından itibaren başlattıkları programının ikinci fazına geçtiklerini hatırlatan Akdağ şunları söyledi:

        "Özellikle 2017'den itibaren sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazını yürürlüğe koymuş olacağız bunun stratejisini hazırlıyoruz. Faaliyet planlarımızı yapıyoruz. Elbette bir taraftan hizmetler devam ediyor ama inşallah geldiğimiz noktadan bir üst lige daha çıkmak için ve dünyanın sağlık hizmetlerindeki sıralamasında şampiyon ülke olması için bir gayret sarf ediyoruz sarf edeceğiz.

        "ÜÇ YIL İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ"

        Türkiye'nin ilk şehir hastanelerinden birini Yozgat'ta bir buçuk yıl içerisinde tamamladık. Birçok şehirde şehir hastaneleri inşaatları devam ediyor. Şehir hastaneleri meselesi Sayın Cumhurbaşkanımızın adeta sağlıktaki en önemli hedeflerinden biridir. Dolayısıyla bu hastanelerin bir an önce hizmete geçmesi için büyük bir gayret sarf ediyoruz.

        Bütün Türkiye için şunu söylemek istiyorum; önümüzdeki 3 yıl sağlık hizmetlerinde sürekli olarak kaliteyi yükselttiğimiz, sürekli olarak vatandaşımızın memnuniyetine odaklandığımız yıllar olmaya devam edecek. Ve hamle yılları olacak. Sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazını inşallah önümüzdeki üç yıl içerisinde gerçekleştirmiş olacağız."

        HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ