Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Makyajla uyumanın zararları
        1

        Göz makyajını silmeden uyumak oldukça hassas olan göz çevrenize büyük zararlar verir. En nihayetinde kullandığınız ürünler birçok kimyasal barındırıyor.

        2

        Rimelle uyumak kirpiklerin zayıflamasına ve dökülmesine neden olur. Ayrıca göz sağlığı için de rimelleri çıkarmadan uyumak şalazyona neden olacaktır.

        3

        Kirpik diplerinde arpacık çıkması ve ilerleyen dönemlerde göz şekli bozukluğuna yol açabilecek enfeksiyonlara davetiye çıkarırsınız.

        4

        Cildin kendini yenilediği saatler uyku zamanlarına denk geliyor. Eğer uyumadan önce makyajınızı temizlemezseniz cildiniz yeterince nefes almayacaktır. Bu da erken yaşlanma, sarkmalar ve çeşitli cilt rahatsızlıkları demektir.

        5

        Makyajla uyuyup ertesi sabah makyajla uyandığınızda üzerinizdeki ağırlığı ve kötü hissiyatı tahmin edersiniz.

        6

        Oysa uyumadan önce makyajı güzelce temizleyip cildinize uygun bir nemlendirici sürerseniz ertesi gün daha ferah uyanmış olursunuz.

        7

        Göz makyajını silmediğinizde ertesi gün makyajınızı çıkarıp yeniden yapmanız gerekir. Şayet bunu yapmıyorsanız bir gün boyunca yüzünüzde kalmış makyajla dolaşmak inanın hoş bir görüntü değil.

        8

        Makyajla uyuduğunuzda cildinizdeki yağ dengesiyle de oynadığınızı unutmayın. Akneli, yorgun ve kırışık bir cilt istemiyorsanız cildinize iyi bakın.

        Yeşim TİJEN / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ