Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Recep Akdağ: "Açıklamam kişisel değildi"

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Böyle bilim adamlığı mı olur? ‘Yiyin’ dediği ürünleri internet sitesinden satıyor. Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesiyle anlaşmış. Bu işleri konuşup da yapmayan kimse var mı?” diyerek,"Yılda milyonların üzerinde para kazanıyorlar. ‘Lahmacun yiyebilirsin çünkü ben yedim’ denir mi” açıklamasında bulunmuştu.

        Bu eleştiri üzerine dününlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’dan yanıt geldi.

        ‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK’

        Karatay açıklamasında; "Öncelikle hiçbir dayanağı olmayan, direkt şahsımı hedef alan bu ithamların Sağlık Bakanı tarafından yapıldığına inanmıyorum. İnanmak istemiyorum. Şayet Sayın Bakan'ın böyle bir açıklaması varsa; kendisinin yalan ve yanlış bilgilendirildiğini belirtmek isterim" demişti.

        Karatay, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek “Halka önerdiğim hiçbir gıdanın hiçbir şekilde ticaretini yapmadım, yapmam. Ne bir internet satış sitem var ne de anlaşma yaptığım bir ceviz bahçesi. Birçok ünlü kişinin yaşadığı mağduriyeti ben de yaşadım. Avukatım aracılığıyla ismimi kullanarak gönderi paylaşan, satış yaptığı bildirilen siteler için dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduk” dedi.

        "AÇIKLAMAM KİŞİSEL DEĞİLDİ"

        Bakan Recep Akdağ’a, İstanbul’da katıldığı bir programda, Karatay’ın açıklamaları soruldu. Akdağ, “Bunu kişiselleştirmek istemiyorum. Genel olarak topluma bir mesaj vermek amacıyla konuşmuştum. Bilim insanları popülist davranışlarla, toplumla arasındaki bilgi farkını kullanarak bunu kazanca çevirmemeli. Özellikle internet yoluyla yapılan satışlar, şöhret kazanmalardan sonra doğrudan ya da dolaylı olarak alınan birtakım reklamlarla ya da başka şekilde yapılan satışları da doğru bulmuyorum. Bunlarla bakanlık olarak mücadele ediyoruz” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ