Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bir anne 6 kişiye can oldu

        8 aylık hamile olan 35 yaşındaki Tuğba Dilmaç, geçen pazartesi gecesi saat 20.00 sıralarında Bursa’nın Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi’ndeki evinden tatlı almak için çıktı. Yeşil Caddesi üzerinde yolun karşı tarafındaki tatlıcıya geçmek için yaya kaldırımında bekleyen hamile Dilmeç’e, S.K. idaresindeki otobüs çarptı. Kanlar içerisinde yere yığılan Dilmaç, ambulansıyla Şevket Yılmaz Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan anne Tuğba Dilmaç, hemen ameliyata alındı. Beyin cerrahı ve kadın doğum doktorunun birlikte girdiği operasyonda 8 aylık bebek sezaryenle annesinin karnından alınırken, aynı zamanda beyin ameliyatı olan genç kadın yoğun bakıma kaldırıldı.

        4 GÜN YAŞAYABİLDİ

        4 gündür yoğum bakımda yaşam savaşı veren Dilmaç’ın beyin ölümü gerçekleşti. 6 yıl önce organlarını kendi rızasıyla Türk Kızılayı’na bağışladığı öğrenilen genç kadının yakınlarıyla görüşen doktorlar, ailenin rızasının da alınmasıyla birlikte Dilmaç’ın organlarını başka hastalara nakledebilmek için uzun süren bir operasyona başladı. Organlar incelendi; kalp, karaciğer, 2 böbrek ve 2 korneanın nakledilmesinin mümkün olduğu saptandı. Alınan kalp Ankara Başkent Hastanesi’ne, karaciğer ve 2 böbrek Bursa Acıbadem Hastanesi’ne gönderilirken, 2 korne ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastalara nakledilecek.

        CANI TATLI İSTEDİ, ALMAYA GİDERKEN...

        5 kardeşten 4’üncüsü olan Tuğba Dilmaç’ın 6 yıl önce organlarını bağışlamak istediğini söylemesi üzerine birlikte bağış yapmaya gittiklerini anlatan ablası Ebru Dalkır, “Kardeşim 35 yaşında ve 8 aylık hamileydi. O günü birlikte geçirdik. Bebişinin eşyalarını almış; benimle paylaştı. O gece canı tatlı istemiş. Evine sadece 3 dakika uzaklıktaki tatlıcıya giderken yaya geçidinde otobüs çarpmış, bebeği kurtardılar ama kardeşim salı sabahından bu yana yoğun bakımdaydı. Bugün de öldü. Kardeşimizin canını bir başkası aldı, bari o başkalarına can olsun dedik. Bu sebeple organlarını bağışladık” dedi.

        KAAN'A ANNE SÜTÜ KAMPANYASI

        Doktorların yoğun çabası sonrası hayata döndürülen 8 aylık bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyen abla Ebru Dalkır, şunları anlattı: “Adını Kaan koyduk. Travma esnasında oksijensiz kaldığı için şu an yoğun bakımda. 2 kilo doğdu ancak kilosu düşüyor. Gelişimini tamamlamadığı için mamayı yutamıyor. Anne sütüne ihtiyacı var.” Anne sütü bulmak için yakın çevrelerini haberdar ettiklerini söyleyen Dalkır, minik Kaan’a anne sütü vermek isteyenleri Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne davet etti.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ