Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık SGK alerji ilaçlarının parasını ödemedi, kampanya başlattı

        10 yaşındaki Efe Özler, 5 yıldır kronik alerjik rinit hastası. Anne Semiha Özler, oğluna iyi gelen tedavideki bir ilaç yönteminin SGK tarafından ödenmediğini öğrenince change.ord’da imza kampanyası başlattı. Kampanyaya birçok kişi imza atarak destek verdi. Tedavinin çok maliyetli olduğunu dile getiren anne Özler, “Efe’nin immünoterapi tedavisi olması gerekiyor ancak çok fazla alerjene karşı alerjisi olduğu için iğne formuna reaksiyon gösterme olasılığı çok yüksek.

        Bu nedenle hap ve damla formunu kullanmak zorunda. 3 yıl süren tedavinin toplam bedeli 12 bin TL. SGK bunu karşılamıyor. Riskleri göze alsak dahi kendi doktoru tarafından yapılması gerekiyor. İki araç değiştirerek doktoruna gidiyoruz. Haftada iki ders saati devamsızlık yapmak zorunda” diye konuştu. Özler, “Türkiye’ye yurtdışından sadece bir firma aracılığıyla getirilen damla ve hap formlarının, SGK ödeme kapsamına girmesini istiyorum. Bunu sadece oğlum için değil, onun durumunda olan herkes için istiyorum” diye konuştu.

        ‘UZUN VE SABIR İSTEYEN BİR TEDAVİ’

        Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Sinem Karaca, hastalığın yaygın bir alerji türü olduğunu belirterek, “Yöntem, uzun süren ve sabır isteyen bir tedavi” dedi. İmmünoterapi tedavisinin yüzde 90 sonuç verdiğini dile getiren Karaca, “Enjeksiyon formu diğer uygulama şekillerine göre riskli. Alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor ancak enjeksiyon formu dışındakileri de SGK ödemiyor. Maliyetli olduğu için de hastalar tercih etmiyor” dedi.

        Habertürk Gazete / Leyla Ünal

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ