Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Daha uzun yaşamanın yolları
        1

        Düzensiz beslenme, alkol, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar hem bedensel hem de zihinsel olarak yaşlanma sürecini erken başlatır.

        2

        Sağlıklı Beslenin

        Vitaminler ve mineraller açısından zengin, glisemik indeksi düşük ve içeriğinde yaşlanmayı geciktirici maddeler bulunduran doğal gıdaları tercih etmeli, işlenmiş gıdalardan, fast- food yiyeceklerden ve sağlıklı olmayan atıştırmalıklardan vazgeçmelisiniz.

        3

        Sosyal Çevreni Önemse

        Güçlü bağlar kurmak, sevgi ve şefkat dolu ilişkiler kurmak, gülmek, ağlamak, dertleşmek ve her şeye rağmen yakınınızda size değer veren insanlar olduğunu bilmek yaşama tutunmanız açısından büyük bir motivasyondur.

        4

        Partnerini Mutlu Et

        Cinsel paylaşımların kan basıncını düşürüyor olması, uyku problemlerine iyi gelmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kalp rahatsızlıklarını önlemesi gibi faydaları göz önünde bulundurulduğunda düzenli olarak vakit ayırılması gerektiğini gösteriyor.

        5

        Egzersiz Yapın

        Gün içerisinde 30 dakikalık yürüyüş bile ömrünüze neredeyse 4 yıl katıyor bu yüzden eğer erken yaşlanmak istemiyorsanız egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekmektedir.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ