Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uzun süre aç kalmak kilo aldırıyor
        1

        Diyetisyen Elif Yıldız, uzun süre aç kalıp daha sonra fazlasıyla yemek yemenin kilo aldırdığını belirtti.

        2

        Diyetisyen Elif Yıldız, kilo verme, zayıflama, bedensel incelme gibi konuların medyada sürekli konuşulan, herkesin yorum yaptığı, bilgi kirliliğinin olduğu konular olduğunu kaydederek, "Kilo sıkıntısı çeken ya da bedeniyle mutsuz olan kişilerin en zayıf noktalarıdır bu konular.

        3

        Para kazanma ve meşhur olma hırsıyla insanların bu zayıf noktaları çok kullanılır. Hızlı kilo verme, bir haftada bilmem kaç santim incelme vaatleri verilir kişilerin sağlığı göz ardı edilerek.

        4

        Tabi ki en hızlı şekilde incelme ve zayıflama herkesin isteyeceği bir durumdur. Fakat her zaman konunun uzmanı ile görüşülmeli, sağlığınızı da dikkate alacak profesyonellerden destek alınmalıdır" dedi.

        5

        "Kilo verme hızı ne olmalı, ne kadarı sağlıklı?" sorularının sıkça sorulduğunu ifade eden Yıldız, "Biz diyetisyenlerin savunduğu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirttiği haftalık kilo verme miktarı 0.5-1 kg arasıdır.

        6

        Kilo verme sürecinde ilk haftalar bir miktar su atımı ile beraber bu rakamlar artsa da daha sonra normal kilo verme hızına döner. Kilo verme programlarında mucizevi karışımlar, gıdalar yoktur.

        7

        Elbette bazı gıdalar bu işi kolaylaştırır, kilo vermeye yardımcı olur. Fakat bunlar uzmanlar tarafından kişiye özel olarak hazırlanmalı ve takip edilmelidir.

        8

        Örneğin yeşil çay düzenli kullanıldığında yağ yakımını destekler ve metabolizmayı hızlandırır.

        9

        Fakat bazı özel durumlarda (hipertiroidi, kalp damar hastalıkları, gebelik vs.) kullanılması sakıncalı ve uzmana danışarak tüketilmelidir.

        10

        Bir diğer örnek; zerdeçal, karanfil, pul biber gibi baharatlar metabolizmayı destekler ve kilo vermeyi hızlandırır. Düzenli fiziksel aktivite metabolizma ve kilo vermeyi hızlandırır.

        11

        Oysa kahvaltısız güne başlamak, uzun süre aç kalmak yağ depolanmasına sebep olabilir" diye konuştu.

        12

        Sağlıklı ve hızlı kilo vermenin tek bir şeye bağlı değil bütünsel bir çalışma olduğunu belirten Diyetisyen Elif Yıldız, şöyle konuştu: