Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Önyargılar kalkarsa organ bağışı artar!

        Diyaliz sektöründen bir marka ve İyilik İçimizde Derneği, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında bir araya gelerek önemli bir etkinliğe imza attılar. Etkinlik kapsamında; hastalar ziyaret edildi. Hastalara moral ve bilinç aşılamanın amaçlandığı etkinlikte çiçek ve sürpriz hediyeler dağıtıldı.

        Ortak yapılan açıklamaya göre; “Bu tür etkinliklerde hastalarla gerçekleşen diyaloglar, hastaların yaşam motivasyonunu artırıyor. Çünkü böbrek yetmezliği, yaşamın sonu demek değil. Bu hastalığın çeşitli tedavileri var ve en etkilisi de organ nakli. Bizler, STK-kurum ortaklığı veya tekil olarak üzerimize düşen her türlü görevi gözetiyor ve uyguluyoruz. Organ bağışı konusunda devlet desteği de söz konusu fakat devletin desteğini artırması, umutları da doğrudan artıracak. Ancak böyle olduğunda anlamlı bir farkındalık yaratılacak ve yetersiz organ bağışı sorunsalı ortadan kalkacaktır.

        FARKINDALIK ARTARSA ÖLÜM AZALIR

        Türk Böbrek Vakfı’nın verilerine göre; Türkiye’de 2014 yılında 2 bin 924, 2015’te 3 bin 204, 2016’nın ilk yarısında ise sadece 945 böbrek nakli operasyonu oldu. Böbrek nakli bekleyen hasta sayısı ise 22 bin 579 olarak biliniyor. Organ bağışı konusunda toplumda birtakım tereddüt ve korkular var. Tüm bunları anlayarak çözüm geliştirmek gerekiyor. Aksi takdirde bağış sayısını artırmak mümkün değil. Konunun önemi ve hassasiyetinden dolayı, tüm kamu ve özel kuruluşların elini taşın altına koyması gerekiyor. Ancak farkındalığı artırarak ölümleri azaltabiliriz.”

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ