Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kezban Urban 20 yıldır oluşan taşlardan kurtuldu!

        İzmir'de 87 yaşındaki Kezban Urban, kalın bağırsağındaki kitleden ve safra kesesinde 20 yıldır oluşan taşlardan dolayı çektiği acılardan ameliyatla kurtuldu.

        İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümüşhane'de yaşayan 87 yaşındaki Kezban Urban, kalın bağırsağındaki kitle ve safra kesesindeki taşlardan dolayı çektiği acıların artması sonucu bir çok hastanede şifa aradı. İzmir'de yaşayan çocuklarının ısrarı üzerine Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesine müracaat eden Urban'a yapılan muayene ve tetkikler sonucu ameliyata alındı. Urban, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hilmi Güngör tarafından yapılan ameliyat sonucu ağrılarından kurtuldu.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Kezban Urban başarılı geçen ameliyat sonucu çok mutlu olduğunu ifade etti. Urban, ''Tam ümitsizliğe düştüğümüz anda şükürler olsun ki ameliyat sonrasında yeniden doğduk ve sağlığımıza kavuştuk. O kadar mutluyum ki duygularımı ifade edecek kelime bulamıyorum. Başta doktorumuz, servis hemşirelerimiz ve emeği geçen tüm hastane çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Hilmi Güngör ise, ''Kezban Teyze'nin yaşından dolayı ameliyat bazı riskler taşıyordu. Hasta ve yakınlarını bu konularda bilgilendirdik ve riski en en aza indirmek için genel anestezi yerine epidural anesteziyi tercih ettik. Kalın bağırsağın tümörlü bölümünü ve safra kesesini aldık. Ameliyat sonrası tedavisini tamamladık ve hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik." değerlendirmesini yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ