Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Organ bağışında bulunanlara ödül!

        Bursa'da, organlarını bağışlayarak birçok insanın hayata tutunmasına vesile olan kişilerin yakınlarına şükran plaketi verildi.

        Törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Müftü vekili Mehmet Köktaş, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ve organ bağışında bulunan kişilerin yakınları katıldı. Organlarını bağışlayarak birçok insanın sağlığına kavuşmasına vesile olan kişilerin yakınlarına şükran plaketi takdim edildi. Diyanet işlerinin organ nakli husunda bazı kesin kararları olduğunu ifade eden Müftü Vekili Mehmet Köktaş, "Organ nakli dinimize göre caiz. Ancak tek şart var, ticarete alet edilmeyecek. Beyin ölümü gerçekleşmiş olacak. Sağlığında kendisinin ya da öldükten sonra mirasçılarının organ bağışına müsaade etmiş olması gerekir" dedi.

        Organ bağışının dini yönlerini en iyi şekilde anlatmaya gayret gösterdiklerini belirten Köktaş, "Toplumda dini hayattan uzak olanlara da bir şekilde ulaşmamız gerekiyor. Camiye gelmiyorsa, dini programlarda bulunmuyorsa da onları bilgilendirme vazifesi toplumun her kesimine düşüyor" diye konuştu.

        İnsanın üç çeşit dostu olduğunu vurgulayan Köktaş, "Birincisinin dostluğu can tenden çıkıncaya kadardır. İkincisinin dostluğu mezara kadardır. Üçüncüsünün dostluğu ise ebedidir. Can tenden çıkıncaya kadar dost olan, kişinin serveti, malı, mülküdür. Vefatından sonra artık o servet onun değil, mirasçılarınındır. Mezara kadar dost olan, kişinin sevenleri ve dostlarıdır. En son görevlerini yaptıkları zaman hayatlarına devam ederler. İnsana ebedi dost olan ise salih amelleridir. Kendisi vefat etmiş olsa bile yaşıyormuş gibi sevap yazılır" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ