Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "10 saatten fazla uyuyan erkekte kanser gelişiyor"
        1

        Çin’deki Huazhong Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, aşırı uykunun özellikle erkeklerde kansere yakalanma riskini büyük ölçüde artırdığını ortaya koydu.

        2

        Orta yaşlı 26 bin erkeğin uyku alışkanlıklarının gözlemlendiği araştırmaya göre, günde 10 saatten fazla uyuyan erkeklerin kansere yakalanma riski, günde 7 ila 8 saat arası uyuyan hemcinslerine göre yüzde 40 oranında daha fazla.

        3

        Gece vardiyalı olarak çalışmanın da kanser riskini artırdığını belirten araştırmacılar, bunun nedenini vücut saatinin bozulup metabolizmanın sekteye uğramasına bağlıyor.

        4

        Sonuçları akademik çalışmalarıyla bilinen ‘Annals of Medicine’ dergisinde yayımlanan araştırmada, gün içinde yapılan küçük şekerlemelerin kanseri önlemede etkili bir yol olduğu belirtiliyor.

        5

        BAŞKA BİR ARAŞTIRMAYA GÖRE;

        İşte yaşa göre ideal uyku saatleri...

        6

        ABD Ulusal Uyku Vakfı, yaş gruplarına göre ideal uyku saatleri üzerine yaptığı çalışmayı internet sayfası üzerinden paylaştı.

        7

        Sleep Foundation sitesinde yer alan habere göre, düzensiz yaşamak, kafeinli ve alkollü içecekler tüketmek, uyanmak için uygun olmayan saatlerde alarmla uyanmak biyolojik saatimizi etkileyebiliyor.

        8

        ABD Ulusal Uyku Vakfı'nın yaptığı açıklamaya göre, günlük hayat tarzı ideal uyku saatini belirlemekte en önemli kıstas.

        9

        14 -17 yaş aralığı için tavsiye edilen uyku süresi ise 8 ila 10 saat.