Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Mustafa Birol kızını hastaneye götürdü, hayatının şokunu yaşadı

        Muğla'nın Bodrum ilçesinden kızının rahatsızlığı için İzmir'e gelen bir babanın vücudunda, tesadüfen yaptırdığı kontrollerde 6 kilo 700 gramlık tümör tespit edildi. Hayatının şokunu yaşayan 61 yaşındaki Mustafa Birol'un vücudundan 6 kilo 700 gramlık tümör ameliyatla çıkarıldı.

        Bodrum'da yaşayan 61 yaşındaki Mustafa Birol, kızı Bahar Birol'un rahatsızlığı için ailesiyle İzmir'e geldi. Babasıyla özel bir hastaneye giden Bahar Birol, daha sonra hastaneden bir takım tetkiklerden geçti ancak kızda herhangi bir rahatsızlığa rastlanmadı.

        "BABA SEN DE BİR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇ" DEDİ

        Bahar Birol, kendinde bir rahatsızlık çıkmayınca, 61 yaşındaki babasından da hastaneye gelmişken sağlık taramasından geçmesini istedi. Mustafa Birol, kızının isteğini kırmayarak hemen hastaneden sıra aldı ve sağlık taramasından geçti. Ultrason ve MR çekiminin ardından hem doktorlar hem de 61 yaşındaki adam hayatının şokunu yaşadı. Yapılan kontrollerde, Birol'un sağ böbreğini kaplayan 6 kilo 700 gram ağırlığında tümör tespit edildi. Apar topar hemen ameliyata alınan Mustafa Birol, sağlığına kavuştu.

        "NADİR BÜYÜKLÜKTE BİR TÜMÖR VE HİÇ RAHATSIZLANMADI"

        Mustafa Birol, olayı anlatarak, kızının isteğini kırmamak için kontrol yaptırdığını ifade ederek, "Kızımın kalp sorunu nedeniyle Bodrum'dan İzmir'e geldik. Burada o tetkik olurken, 'baba sen de bir kontrolden geç' dedi. Ben başta kabul etmedim ama isteğini kıramadım. Yapılan tetkiklerde böbreğimde büyük bir kütle ortaya çıktı. 6 kilo 700 gram büyüklüğündeydi. Hiçbir belirtisi yoktu, hiç ağrı yaşamadım. Büyük bir ameliyat geçirdim ve şu an çok iyiyim. Hastane doktorlarına çok teşekkür ediyorum. Herkesin sağlık kontrollerini düzenli şekilde yapmasını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

        "ISRARIM BABAMI KURTARDI"

        Bahar Birol ise, "Kontrol amaçlı geldiğimiz İzmir'de babamdan sağlık taraması yaptırmasını istedim. Bu şekilde iyileşmesine vesile oldum. Artık ikimiz de sağlıklıyız ve çok mutluyuz. Israrım babamı kurtardı" dedi.

        "ORGANLARA DA SIÇRAYABİLİR VE YAŞAMSAL TEHLİKE OLUŞTURABİLİRDİ"

        Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Arslan da, erken tanının önemli olduğunu ifade ederek, "Hastamızın yapılan tetkikler sonucunda sağ böbreğinde karaciğere temas eden ve yukarıya iten büyüklükte bir kitle saptadık. Kitlenin büyüklüğü ve böbreği sarmış olması nedeniyle kitlenin böbrek ile birlikte alınmasına karar verdik. Ameliyatı, sahip olduğu diğer hastalıkları göz önüne alarak kesi ve dikiş izi olmayan laparoskopik radikal nefrektomi cerrahisi ile kapalı uygulama şeklinde yaptık. Tümörü ve böbreği kasıktan bir bütün halinde çıkardık. Bu büyüklükte bir tümör çok nadir görülüyor. Hastamızın bu yaşına kadar hiçbir ağrısı olmamış ve rahatsızlığı anlaşılmamış. Durum kontroller sırasında ortaya çıktı. Altı ay gecikmiş olsa kitle diğer organlara da sıçrayabilir ve yaşamsal tehlike oluşturabilirdi. Böbrek tümörlerinde erken tanı çok önemli. 40 yaşından sonra düzenli sağlık taramasını ihmal etmeyin" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ