Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Poyraz’ın mavi odası Kübra’ya ışık verecek

        AntAlyA’da nadir görülen ‘mavi ışık’ (Crigler Najjar) hastalığıyla dünyaya gelen ve 1 yıl önce babasından karaciğer nakli yapılan Poyraz Ergün, tamamen sağlığına kavuştu. 2 yaşına giren Poyraz, artık yaşıtları gibi koşup oynuyor. Poyraz’ın ailesi, nakilden önce evinde tedavi görebilmesi için Poyraz’a hediye edilen fototerapi cihazını ise Konya’da aynı hastalıkla mücadele eden 4 yaşındaki Hatice Kübra Tanrıverdi’ye bağışladı. Cihaz artık, Hatice Kübra’ya ışık verecek.

        BABA SÖZÜNÜ TUTTU

        Poyraz’ın artık sağlıklı bir bebek olduğunu ve fototerapi cihazına gerek kalmadığını belirten baba Servet Ergün, zor günlerin bitişini şöyle anlattı: “Poyraz hastalıkla mücadele ettiği dönemde fototerapi cihazı bizim için çok gerekliydi. İsmini bile vermek istemeyen bir firma cihazı bize hediye etti. Poyraz ameliyat gününe kadar bu cihazı kullandı. Çok faydasını gördük. Benim sözüm vardı; Poyraz iyi olur, hastalıktan kurtulursa bu cihazı ihtiyacı olan birine göndereceğimi söylemiştim. Bu hastalığın hiçbir çocukta olmasını istemem ama maalesef Konya’da bir ailenin 4 yaşındaki kızları Hatice Kübra’nın bu cihaza ihtiyacı vardı. Biz de cihazı Hatice’ye gönderdik. Hatice’nin Karaciğer nakli olana kadar mavi ışık tedavisi görmesi gerekiyor. Umarım en kısa sürede nakil olur. Ailesi onu beyaz bir şekilde görür.”

        MAVİ ODAYI SANAYİDE YAPTIRDI

        ‘Mavi ışık’ olarak bilinen ‘Crigler Najjar’ hastalığı nedeniyle Poyraz her gün 10-12 saat ışık tedavisi görmek zorundaydı. Maddi durumu yeterli olmayan baba Servet Ergün devlet hastanelerinde yer bulunamayınca, 10 bin TL’lik cihazı sanayide 500 TL’ye yaptırmıştı. Habertürk’ün manşete taşıdığı olayın ardından Poyraz için hastanede yer bulunmuş, bir medikal firma da Poyraz’ın evinde tedavi görebilmesi için fototerapi cihazı hediye etmişti. Küçük Poyraz, geçen yıl eylül ayında babasından yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuşmuştu. 2 yaşına gelen Poyraz artık yaşıtları gibi yürüyor, konuşuyor, gülücükleriyle etrafına neşe saçıyor.

        Poyraz için yapılan mavi ışık sistemi, Habertürk’e manşet olmuştu.

        Soner ÖZCAN / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ