Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Diyabet hastaları için yaşam köyü...

        Çocuk, genç ve erişkin diyabetliye yasam desteği verecek Şişli Diyabet Tedavi ve Eğitim Kompleksi açıldı. Türkiye Diyabet Vakfı Genel Merkezi’nde yapılan açılış törenine, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Türkiye Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya katıldı. Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, Avrupa’nın en büyük diyabet yaşam köyü projesiyle 5 bin kişiyi eğitmeyi amaçladıklarını söyledi.

        ‘MUHTEŞEM BİR GELİŞME’

        Türkiye Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz da, diyabetin Türkiye’de 10 milyon kişiyi ilgilendirdiğine dikkat çekti. Yılmaz, Türkiye’de ilk ensülin kullananlardan birinin İsmet İnönü olduğunu anımsatarak, “1923’lerde Tip 1 diyabet, o çağın AIDS’i gibi. 1961’de şeker ölçümü yok. Sadece idrar şekeriyle izleniyor. Ensülin iğneleri çıktığında diyabet hastaları için muhteşem bir gelişmeydi. İsmet İnönü de bununla ilgili Cerrahpaşa’da muayene olmuş,tahlillerinin ücretini ödemiş, makbuzunu almış ve saklamış. O makbuzu da biz bulduk. Türkiye’de diyabetin en iyi bakıldığı ve hastaların en iyi izlendiği merkez de burası” dedi.

        ‘DEDEM İNÖNÜ ÇOK DİKKAT EDERDİ"

        İsmet İnönü’nün torunu Hayri İnönü de dedesiyle ilgili anılarını anlattı. İnönü, “Dedem çok dikkat ederdi diyabetine. Açlık şekeri 110’u geçmezdi zaten çok disiplinli bir insandı, hastalığıyla ilgili de öyleydi” diye konuştu.

        Leyla ÜNAL / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ