Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ünlülerin ölmeden önce dondurulmayla ilgili görüşleri
        1

        ‘DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM’

        Filiz Akın: Hem aile hem çocuk hem de mahkemeler için çok zor bir karar. Bir tarafta tıpta şaşırtan ilerlemeler var ama yine de ben böyle bir dondurulma sürecini düşünmek bile istemiyorum.

        2

        ‘KORKU FİLMİ GİBİ’

        Halil Ergün: Bu da bir nevi ötanazi bence. Çocuğu ve anneyi bu cesur karar aldıkları için kutlamak gerekiyor. Bu tedavi yöntemine yalnızca insanlık adına yararlı bir tasarrufsa anlayış gösterebilirim. Ben hayata bağlı bir insan olduğum için dondurulmak istemezdim diye tahmin ediyorum. Düşünsenize Tuvana Türkay odanın içerisinde dondurulmuş, hastalığına çare bulunmasını bekleyen insanlar... Korku filmi gibi.

        3

        ‘DAHA İYİ BİR DÜNYAYI GÖRMEK İÇİN İSTERİM’

        Burcu Güneş: Burcu Güneş olarak savaşların olmadığı, insanların açlık çekmediği tecavüzlerin yaşanmadığı bir dünyaya uyanacaksam dondurulmayı isterim. Ne var ki uyandığım zaman sevdiklerimin yanımda olmayacak olması ürkütücü bu nedenle sevdiklerimle birlikte dondurulmayı tercih ederim.

        4

        ‘IŞINLANMA DÖNEMİNDE UYANDIRSINLAR BENİ’

        Tuvana Türkay: O kadar çok isterdim ki. İleriki zamanlarda dünyanın nasıl olacağını çok merak ettiğim için isterim. Örneğin fantastik filmlerde olduğu gibi ışınlanmanın icat edildiği bir dönemde yaşamayı çok isterim. Allah korusun tedavisi olmayan hastalığa yakalanırsam daha çok isterim. Hastalığımın tedavisi olduğu zaman uyandırsınlar beni.

        5

        ‘İZİN VERMEZDİM’

        Nilgün Belgün: Bu haber dünyanın gitgide ne kadar maddeye dayandığının en büyük örneğidir. Kaderinde ne varsa onu yaşamak varken dondurulmakta neyin nesi? Allah korusun başıma böyle bir şey gelse hayatta dondurulmaya izin vermezdim, Allah korusun kızımı da bu anne gibi dondurulmaya izin vermezdim. Bu işi aklım almıyor. 155 bin lira da çok yüksek bir rakam ayrıca.

        6

        ‘FİLMLERDE OLUR SANIYORDUM’

        Yonca Evcimik: Bu tür hadiselerin yalnızca filmlerde olduğunu sanıyordum. Gerçek hayatta böyle bir hadisenin karşımıza çıkması beni şaşırttı. Allah korusun benim kızım olsa ve onun başına böyle bir şey gelse dondurulmasını ister miydim bilemiyorum. Ama kendimin dondurulmasını istemezdim. Şimdi diyelim. Ben donduruldum. Hastalığıma da yıllar sonra bir çare bulundu ve uyandırıldım. Bir bakmışım ki sevdiklerim ölmüş. Ben böyle işi ne yapayım Allah aşkına? Hayat akıyor, sen buna ket vuramazsın ki...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ