Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 2017 hedefi: 1 milyon hastayı evde takip etmek

        Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, 2016 yılında yaklaşık 600 bin evde sağlık hizmetinin sağlandığını açıklayarak büyük kısmının yaşlılar ve kronik olduğunu söyledi. Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş , "2017'de ise 1 milyona yakın hastamızı bizzat evlerde takip ederek, onların sorunlarıyla ilgileneceğiz" dedi.

        Cnr Expo Fuar Merkezinde düzenlenen İstanbul Health Expo 4'üncü Medikal Cihaz Fuarı ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri, 2. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 'nde konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş Türkiye'de 13 yılda sağlıkta dönüşüm politikalarının gerçekleştiğini belirterek, "Türkiye bir dönüşümden geçiyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' politikasına, siyasetine, bunun altyapısını kurgulamasına geçiyor. Bu ülkemizin, devletimizin siyasetiyle oluşan başta Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat takip ettiği projelerle hayata geçen işler" dedi.

        "İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

        Sağlık Bakanlığı Müşteşarı Eyüp Gümüş, Türkiye'de 13 yılda sağlıkta dönüşümün gerçekleştiğini belirterek, "Türkiye bir dönüşümden geçiyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' politikasına, siyasetine, bunun altyapısını kurgulamasına geçiyor. Bu ülkemizin, devletimizin siyasetiyle oluşan başta Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat takip ettiği projelerle hayata geçen işler" dedi.

        "2017'DE HEDEF 1 MİLYON"

        Prof. Dr. Eyüp Gümüş kongrenin asıl amacının yaşlılara evlerinde sağlık hizmeti vermek ve onların faydalanması gereken cihazların temini konusunda değerlendirmeler yapmak olduğunu belirterek; "Öncelikle engelli sağlığı ve bakımla ilgili bir kongre. Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi sağlık ilgili çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bunların başında engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza sağlık hizmetleri geliyor. Sağlık bakanlığımız 2016 yılında 600 bin yakın eve evde sağlık hizmetleri götürdü bunların çoğunluğu yaşlılar ve kronik hastalarımız. 2017'de ise 1 milyona yakın hastamızı bizzat evlerde takip ederek, onların sorunlarıyla ilgileneceğiz. Ayrıca engeli vatandaşlarımızda hastanelerimizden sağlık hizmetleri alıyor. Kongrede amacımız daha çok yaşlılarımıza engellilerimize sağlık hizmetlerini yerinde evde vermek ve onların faydalanması gereken cihazların temini konusunda değerlendirme yapmak" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ