Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Gece ereksiyonunun nedenleri!
        1

        Avustralyalı bilim insanları, erkeklerin sabahleyin erekte uyanmalarının sebeplerini açıkladı.

        2

        Daily Mail'in haberine göre; Newcastle Üniversitesi'nden Sergio Diez Alvarez, The Conversation'da yayınlanan makalesinde anne rahmindeki erkekleri bile etkileyen gece ereksiyonunun erkeğin cinsel fonksiyonu hakkında önemli bilgiler verdiğini açıkladı.

        3

        Penil ereksiyon, penisin damarlarındaki sinir sistemi ve endokrin sisteminin kompleks etkilerine karşılık olarak meydana gelir. Cinsel uyarım gerçekleştiğinde beyin, sinirlere kimyasal mesajlar gönderir ve peniste kan akışı gerçekleşir.

        4

        Kan, penis kaslarına sıkışıp kaldığında penis büyür ve bu da ereksiyonla sonuçlanır.

        5

        Gece ereksiyonu, rüya gördüğümüz, REM uykusu olarak da bilinen hızlı göz hareketi olan uyku sırasında, beynin belli bölgeleri aktive olduğunda meydana gelir.

        6

        REM uykusu sırasında sempatik uyarımdan, parasempatik uyarıma geçilir. Dengedeki bu değişime bağlı olarak da parasempatik sinirlerin yarattığı tepki ereksiyona yol açar. Spontane gelişen bu durumda kişinin uyanık olmasına gerek yoktur.

        7

        Erkeklerin erekte uyanmasının sebebi, REM uykusundan uyanmalarıdır. Sabahları en yüksek seviyesinde olan testosteron da gece ereksiyonunun sıklığını artıran nedenler arasında yer alıyor.

        8

        Gece idrarın birikmesi sonucu, idrar kesesinin omurgaya giden sinirleri uyarması da ereksiyona sebep olur. Sabah, idrarınızı yaptığınızda ereksiyonun yol olması da bundan kaynaklanır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ