Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uykuda öğrenebileceğiniz 5 şaşırtıcı yetenek!
        1

        Uyku sırasında öğrenme kabiliyetlerinizin durmadığını biliyor muydunuz? İşte sadece uyuyarak kazanabileceğiniz 5 şaşırtıcı yetenek;

        2

        Sanılanın aksine uyku, yeni bir şeyler öğrenmek için oldukça verimli kullanılan bir zaman.

        3

        YENİ BİR DİL ÖĞRENMEK

        Fikir olarak mantıksız gelse de uyurken yeni bir dil öğrenmek mümkün. Zürih ve Fribourg Üniversiteleri'nde yapılan araştırmalar, yeni öğrenilen yabancı kelimelerin uykuda pekiştiğini ortaya koydu.

        4

        Uzmanlar, uyku sırasında kulaklıkla dinlenen yabancı kelimelerin de dil öğrenmeyi pekiştirdiğini belirledi.

        5

        ENSTRÜMAN ÇALMAYI ÖĞRENMEK

        Enstrüman çalmak için yıllarca çalışıp uzun mesailer harcanmasına gerek yok. Bu yeteneğin geliştirilmesi için biraz uyku yeterli.

        6

        ABD'deki Northwestern Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda; enstrüman yardımıyla bir şarkı çalmayı öğrenen kişilerin, uykularında bu eylemi tekrarladığı ortaya çıkarılırken, bu durumun öğrenme becerisini geliştirdiği belirlendi.

        7

        YENİ BİLGİLER ÖĞRENMEK

        Uyku, anıları pekiştirmenin yanı sıra, yeni bilgiler de öğrenebilmeyi sağlıyor. Uyku öncesinde alınan bilgiler, uykuyla birlikte kalıcı hale gelebiliyor.

        8

        SİGARAYI BIRAKMAK

        İsrail'deki Weizmann Enstitüsü'nden uzmanlar, koku kullanımının uykuda pekiştiği bilgisinden yola çıkarak, denekleri uyku öncesi sigara ve çürümüş yumurta gibi kokulara maruz bırakmış ve uyandıklarında hareketlerini gözlemlemiş.

        9

        Sonucunda ise, deneyde yer alan ve sigara kullanan kişilerin yüzde 30'unun sabah sigara içmekten vazgeçtiği belirlenmiş.