Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Görme engelli psikolog Asım Eren konuşamayan Mehmet Çelebi'ye derman oldu!

        Ailesiyle birlikte Almanya’da yaşayan ve bir süpermarkette çalışan 26 yaşındaki Mehmet Çelebi’yi, çocukluktan beri yaptığı kick boks ve yaşadığı duygusal travmalar sağlığından etti.

        Kick boks yaparken aldığı darbelerden sonra zaman zaman sorunlar yaşayan Çelebi, 3 ay önce konuşamaz hale geldi, kekeme oldu. Bel fıtığına yakalanınca kick boksu da bırakan Çelebi, zaman içinde kendini ifade edemez hale geldi. Tedavi için Türkiye’ye gelen Çelebi’nin yolu, görme engelli olan klinik psikolog Asım Eren’le kesişti. Çelebi, doktorunun her seansından sonra bir kelimeyi daha telaffuz eder hale geldi. Klinik psikolog Eren, Çelebi’ye insanlarla Whatsapp’tan yazışmasını, mesajlaşmasını yasakladı. Yüksek sesle okuması için okuma kitapları verdi. Merkezde nefes kontrolü telkin, hız kontrolü gibi tedaviler gören Çelebi, bu süreçte bir televizyon programındaki müzik yarışmasına katıldı.

        Çelebi’nin o yarışmadan sonra ilerleme kaydettiğini söyleyen Asım Eren, “İlk yaşadığı şoktan sonra bilinçaltında korkularıyla baş başa kalmış. 1 aydır bilinçaltında çalışıyoruz, onu korkularıyla yüzleştiriyoruz. Bir anlamda hipnoz yapıyoruz. 1 ay daha terapi görecek. Bu süreçte insanlarla yazışması yasak. Yüksek sesle okuma yaptırıyoruz. Şu anda daha iyi durumda, yarışmadan sonra her gün kendisini daha iyi ifade etmeye başladı. Mehmet tamamen konuşacak” dedi. Çelebi de, hastalığının yavaş yavaş ilerlediğini belirterek, doktorların hastalığını kickboksta aldığı darbelere ve yaşadığı travmalara bağladığını söyledi.

        Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ