Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık En büyük hayali koşmak ve Arda Turan'la top oynamak

        Tıp dünyasında kısaca SP olarak bilinen beyin felci nedeniyle doğuştan yürüme engelli ilkokul öğrencisi Arda Ergün, iki yıl önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Merkezinde kullanılmaya başlayan Robotik Yürüme cihazıyla, adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

        Serebral Palsi Fizyoteristleri tarafından robotik cihaza bağlanarak ilk kez adım atmanın mutluluğu yaşayan minik Arda'nın babası Orhan Ergün, "Oğlum doğuştan SP hastasıdır. Yürümekte zorluk çekiyordu. Geçen yıl tedavi için geldiğimiz hastanede Arda'nın daha iyi denge sağladığını gördüm. Bu yılda kalça kontrolünü sağlayarak dengede durabiliyor ve adımlar atıyor. Çocuğum yürümeyi başardı, oğlumun koşması en büyük hayalim" dedi.
        Anne Sevda ise " Çocuklarda dengeli adım atmak çok önemlidir. Oğlumda bunu robotik cihaz sayesinde dengeyi sağlamış durumdadır. Artık adım atma aşama geldi. Bundan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

        Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Serap Tomruk Sütbeyaz ise 2015 yılında aktif olarak başlayan robotik cihaz ünitesi ve SP hastası olan Arda Ergün hakkında bilgi verdi. Yürüme bandı üzerinden robot kollarının yardımı ile yürüyüş çalışıyor. Bunu sanal gerçeklik görüyor. Bu cihaz inme, nörolojik rahatsızlık yaşanan kişilerde bu robotik sistem kullanılıyor. Hastamız olan Arda'da robotik cihaz sayesinde dengesini sağlamaya başladı. Geçen yıl 175 hasta, bin 500 seans gerçekleştirildi. SP hastalığının tedavisi uzun bir süreçtir. Öncelikle sağlıklı yürümesini sağlamak temel amaçtır. Arda bağımsız yürümeyi sağladı. Önümüzdeki seanslarda bu yürüme şekli hızlandırılacak " ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ