Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yoğun bakımda yaşam nöbeti tutan iki anne

        Habertürk, yapay kalp bekleyen hastalar ile nadir görülen kas hastalığı SMA’ya (Spinal Müsküler Atrofi) yakalanan çocukların dramını gündeme taşıdı. O iki hastalıkla mücadele eden Tuğra ve Kerem’in yolları da İzmir’de kesişti.

        Akciğerlerinde su ve enfeksiyon biriktiği için durumu ağırlaşan yapay kalpli 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür ile boynundan aşağısı tutmayan ve solunum cihazına bağlı yaşayan 6 aylık SMA hastası Kerem Korkmaz, bir süredir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayata tutunmaya çalışıyor.

        REKLAM

        Tuğra’nın annesi Çiğdem Dizyörür ile Kerem’in annesi Fatma Korkmaz’ın günlerdir gözü kulağı oğullarından gelecek iyi bir haberde. Anneler, önceleri birbirlerinin hikâyesini sosyal medyada başlatılan kampanyalardan öğrendi. Kader onları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Yoğun Bakım Servisi’nin bekleme salonunda bir araya getirdi.

        Çocuklarının hikâyelerini birbirlerine anlatırken, iki anne de sırayla yoğun bakım servisine çağrıldı. Kalp nakli bekleme sırasında acilin acil listesine alınan Tuğra’nın ciğerlerindeki enfeksiyon devam ederken, 6 aylık SMA hastası Kerem bebeğin durumundaki kritik seviyenin sürdüğü bilgisi verildi.

        Çiğdem Dizyörür, 1 yıldır yapay kalple yaşayan oğlu için umutla bir kalbin bulunmasını beklerken, yoğun bakımda 40’ıncı gününe giren Kerem’in annesinin umudu da yurtdışından gelecek ilaçta. Fatma Korkmaz, hastalığa çare olacak ilacın SGK kapsamında kendilerine verilmesini bekliyor.

        ÖZNUR KARSLI/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ