Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Elanur bebek için yardım istiyorlar

        Aydın'ın Germencik ilçesinde 4 aylıkken epilepsi teşhisi konan ve geçirdiği nöbetlerle görme yetisini kaybeden Elanur bebek, babasının otomobilini satarak aldığı oksijen cihazıyla yaşam mücadelesi veriyor.

        Ortaklar Mahallesi'nde oturan Güler (35) ve Cahit Gümüş (38) çifti, geçen yıl ocak ayında doğan Elanur bebekle mutlu oldu.

        Henüz 4 aylıkken sık sık rahatsızlanması nedeniyle götürdükleri hastanede çocuklarının epilepsi hastası olduğunu öğrenen çift, çocuklarını hayatta tutmak için yoğun çaba sarfediyor.

        REKLAM

        Gazetecilere açıklama yapan anne Güler Gümüş, bebeğinin sıklıkla nöbet geçirdiğini, 17 gün yoğun bakımda kaldığı bir nöbeti sonrası görme yetisini kaybettiğini belirtti.

        OKSİJEN TÜPÜ VE CİHAZLARI ALMAK İÇİN ARABASINI SATTI AMA YETMEDİ

        Her gün yavrusunun iyileşmesi için dua ettiğini anlatan Gümüş, "Hastanede yoğun bakımdayken geçirdiği nöbet nedeniyle kısa bir süre kalbi durdu. 14 gün bilinci kapalı kaldı. Doktorlar, kendine geldiğinde görme fonksiyonlarını kaybettiğini ve evde cihaza bağlı olarak yaşayabileceğini söylediler. Biz de 'Hiç olmazsa çocuk nefes alsın ama yanımızda olsun' dedik. Hastanede değil yanımızda olduğu için mutlu olduk" diye konuştu.

        Bebeğin bakım masraflarına devletin katkıda bulunduğunu ancak eşinin çocuğun bakımını için işinden ayrılması nedeniyle maddi zorluk yaşadıklarını ifade eden Gümüş, oksijen cihazını otomobillerini satarak alabildiklerini aktardı.

        Baba Cahit Gümüş de Elanur'un durumunun her geçen gün kötüye gittiğini, doktorların farklı bir hastalığı araştırdığını, yurt dışında yaptırılabilen bazı tahlillerin bulunduğunu ancak buna güçlerinin yetmediğini ifade etti.

        Evde bakım masraflarının yüksek olduğuna işaret eden Gümüş, "Elektrik faturası bile aylık 430 lira geliyor. Oturduğumuz eve de kira ödüyoruz. Bunları ödemekte zorlanıyoruz. Oksijen tüpü ve cihazları aracımı satarak aldım. Yetmedi elektrik kesilince zorda kalmayalım diye jeneratör bile aldım. Ama yavrum her geçen gün eriyor. Hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ