Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sevgililer Günü'nde karaciğeriyle umut oldu!

        Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen Sabiha Gümülcine'nin ailesi tarafından bağışlanan karaciğeri, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde alınarak organ bekleyen bir hastaya umut oldu.

        BEYİN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN KARACİĞERİ BAĞIŞLANDI

        Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 hafta önce Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen 83 yaşındaki Gümülcine, ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı. Gerçekleşen operasyonla Sabiha Gümülcine'nin karaciğeri, nakil için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.

        Organı bağışlanan Gümülcine'nin oğlu Orhan Gümülcine, annesinin 14 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirterek, "Doktor Timur Bey'in aramasıyla annemin beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik. Sağ olsun doktor bey bize annemin karaciğerinin sağlam olduğunu, organını bağışlayıp bağışlayamayacağımızı sordular. Biz de seve seve kabul ettik. Herkesin organ bağışı yapmasını diliyoruz, bekliyoruz. Annemin de bilinci yerinde olsaydı, aynı şeyi onun da yapacağından eminim." ifadelerini kullandı.

        ÜÇ YILDIR ÜST ÜSTE BİRİNCİ

        Bu yılın ikinci donör organizasyonu olduğunu aktaran Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen de "Yaşı donör için oldukça ileri olan bir hastamızdan karaciğeri alıyoruz. İnşallah yeni bir kişiye yeni bir can olarak karaciğer nakledilecek. Daha önce diyaliz hastası olduğu için böbrekleri nakil için alamadık. Ama ailesi hiç tereddüt etmeden karaciğerini bağışladı" ifadelerini kullandı.

        Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur ise 3 yıldır üst üste Türkiye birincisi olduklarına vurgu yaparak, şunları aktardı:

        "Buradaki en büyük başarı, hastanemizdeki yoğun bakımda çalışan ekibimiz. Yoğun bakımda çalışan hemşiresinden temizlikçisine kadar hepsi çok destek veriyor. Yoğun bakım hastaları yattıkları günden itibaren aile yakınlarıyla birebir yakın ilişki içerisindeyiz. Onlara günlük bilgilendirmeler yapıyoruz. Hastamızın genel durumlarını anlatıyoruz. Hastamızda beyin ölümü gerçekleşmesinden sonra hasta yakınlarıyla olan bu yakınlıktan dolayı yakınları organ bağışını kabul ediyor. 'Acaba başka hastaya can vermek ister misin' sorusuyla başlıyoruz, onlar da hastalarının başka bir canda can bulmasına destek veriyorlar."

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ