Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uçuş görevlileri neden uçakta bir şey içmez?
        1

        İşte uçuş görevlilerinin uçaklarda su içmemelerinin nedeni...

        2

        Bir uçaktasınız ve yiyecek arabası size doğru geldi. Uçuş görevlisi, "Bir şey içer misiniz?" diye sordu.

        3

        Business Insider'da yer alan habere göre; görüşülen bir uçuş görevlisi, "Uçuş görevlileri uçakta sıcak su içmeyecekler. Kahve almayacaklar ve çay içmeyecekler" dedi.

        4

        EPA (Çevre Koruma Dairesi) araştırması, her 8 uçaktan birisinin, EPA'nın su güvenliği standartlarını bozduğunu ortaya koydu.

        5

        Söz konusu bilgi üzerine havayolu endüstrisinde çeşitli gruplara ve şirketlere ulaşılarak, uçak su güvenliği hakkında görüşlere yer verildi.

        6

        Uçuş Görevlileri Birliği / The Association of Flight Attendants:

        "Uçakta verilen su, Çevre Koruma Dairesi bünyesinde güvenle içilebilir hale gelecek şekilde bir düzenleme getirdi. Uçuş Görevlileri Birliği (AFA), bu yönetmeliği 15 yıl önce şiddetle talep etti.

        7

        Yönetmelik, havayolları için suyu ne sıklıkta test etmesi gerektiği ve tankları boşaltması konusunda geniş bir yetki verdi. AFA, bu yönetmeliğin yeterince başarılı olduğuna veya yeterince uygulandığına inanmıyor."

        8

        Amerika Havayolları / Airlines for America:

        "Yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliği için temiz içme suyu sağlanması da dahil olmak üzere havayollarının ana odak noktası olmaya devam ediyor. Müşteri tercihlerini karşılamak için havayolları normalde şişelenmiş su sağlıyor ve aynı zamanda uçakta bulunan su sistemleri sayesinde güvenli su da sağlıyoruz. Alınan suyun güvenli olmasını sağlamak için Çevre Koruma Dairesi ile yakından çalışıyoruz."

        9

        Delta ve Amerikan Havayolları:

        Yorum yapmayı reddetti.

        10

        Southwest Airlines:

        "Southwest Airlines'da müşterilerimizin ve çalışanlarımızın güvenliği her zaman bir numaralı önceliğimizdir. Bu nedenle uçak su sistemlerimizi ve su dağıtım ekipmanlarımızın tüm gereksinimleri karşılaması için sağlam bir program geliştirdik.

        11

        Programımızın başarısı; Southwest'in sektördeki en iyi uyum kayıtlarından birine sahip olması gerçeği... Müşterilerimizin ve çalışanların emniyet ve refahı için kararlıyız, EPA yönetmeliklerine göre uçak su sistemlerini üç ayda bir dezenfekte etmek ve yıllık testler vasıtasıyla su kalitesini izlemek için gayretle çalışıyoruz. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın güvenliği ve refahı için yüksek kalitede, güvenli içme suyu sağlıyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ