Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Çocuklara erken yaşta yerfıstığı yedirmek alerji riskini azaltıyor"

        Yerfıstığı en popüler atıştırmalıklardan. Fıstık ezmeli sandviçler, Amerikalı çocukların en popüler öğle yemeklerinden. Ancak okul çağındaki çocukların yüzde ikisinin yerfıstığına alerjisi var ve bu sayı her geçen gün artıyor.

        Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; Şimdiye dek, çocuk doktorları, 3 yaş altındaki çocukların yerfıstığını denememelerini önerirdi. Ancak 2015’te İngiltere’de yürütülen bir çalışmaya göre, bu denli uzun beklemek, sorunun daha da büyümesine neden oluyor.

        BEBEKLERİ HAYATLARININ İLK AYLARINDA YERFISTIĞI İLE BESLEDİLER VE...

        Ulusal Sağlık Enstitüsü Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Direktörü Doktor Anthony Fauci, yapılan bu araştırma sonrası yeni doğmuş bebekleri hayatlarının ilk aylarında yerfıstığı ile beslemenin bir alışkanlık haline geldiği İsrail’deki çocuklarla, İngiltere’de yaşayan Yahudi çocuklar kıyaslandığında; İsrailli çocukların, İngiltere’de yaşayanlara oranla, yüzde 80 daha az alerjiye yakalandığının gözlemlendiğini belirtiyor.

        REKLAM

        Fauci, bu çarpıcı sonucun, bebeklerin vücutlarında yerfıstığına olumsuz tepki vermemeyi öğreten bir mekanizma olduğunu gösterdiğini söylüyor. Bu mekanizma, bebek 1 yaşına geldiğinde kapanıyor. Çocuk alerjisinde uzmanlaşmış Amerikalı pediatristler de bu konuda fikir birliği içinde.

        Eğer çocuğun hafif bir egzaması ve yumurtaya az da olsa bir alerjisi varsa pediatri uzmanı büyük bir ihtimalle 6 aylıktan itibaren yerfıstığı içeren gıdalarla beslenmesini önerebiliyor. Ve bu bebeğin alerji testine de ihtiyacı kalmıyor. Alerjisi olmayan ve ailesinde alerji geçmişi olmayan çocuklar ise herhangi bir yaşta yerfıstğı yiyebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ