Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Trabzon'a deniz kenarında şehir hastanesi

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, deniz kenarındaki ilk şehir hastanesinin Trabzon'da inşa edileceğini belirterek, "Mükemmel bir örnek olacak. İnanıyorum ki dünyadaki ilklerden birini Trabzon'da inşallah gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

        Trabzon Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Akdağ, Vali Yücel Yavuz'dan kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Akdağ, burada yaptığı konuşmada, çocukluğunda ve gençliğinde sık sık gelip gittiği Trabzon'un kendisi için önemine değinerek, iktidarları döneminde Trabzon'da sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi.

        Trabzon'da Akyazı Stadyumu’nun yanındaki alanın şehir hastanesi yapımı için belirlendiğini bildiren Akdağ, hastanenin yaklaşık 350 bin metrekarelik bir alana inşa edileceğini söyledi. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        REKLAM

        "Deniz kenarında bir şehir hastanemiz ilk defa olacak. Mükemmel bir örnek olacak. İnanıyorum ki dünyadaki ilklerden birini Trabzon'da inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Doğrusu bende bütün tecrübemi bu projenin bizzat mimarisi de olmak üzere projeyle ilgilenerek Trabzon şehir hastanesine aktaracağım. Bu senenin içerisinde bir küçük kanun değişikliği yapmamız lazım. Kıyı Kanunu itibarıyla hastaneyi yapabilmek için. Bunu hükümetimizle konuştuk. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu da katkı verecekler ve kanunu bu şekilde yapmış olacağız. Bir taraftan işin fizibilitesi projelerini yapıyoruz. Takdir edersiniz böyle büyük yatırımların proje süreleri biraz emek gerektiriyor. İnşallah bu sene içerisinde bu ihaleyi yapmaya gayret edeceğiz."

        TRABZON'A 3 SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

        Şehir hastanesinin yanı sıra Trabzon'da sağlıklı yaşam merkezleri inşa edeceklerini de açıklayan Akdağ, "Biliyorsunuz bizim aile hekimliği merkezlerimiz var. Burada vatandaşa koruyucu hizmetler ve hastaneye gitmesi gerektirmeyen durumlarda tedavi edici hizmetler veririz. Buraları destekleyecek yeni sağlıklı yaşam merkezleri yapıyoruz. Şu anda planımızda ilk etapta Trabzon’a 3 sağlıklı yaşam merkezi yapmak var" ifadelerini kullandı.

        Akdağ, sağlıklı yaşam merkezleri hakkında şu bilgiyi verdi:"Aile doktoruna gittiğinizde röntgen, ultrason, psikolog yada diyetisyen ihtiyacınız olabilir. İşte sağlıklı yaşam merkezleri bunları içeren hizmet alanları olarak tespit ediyoruz. Peki ben vatandaş olarak aile hekimliğinden sağlıklı yaşam merkezine nasıl gideceğim? Eğer aracınız yoksa ve arzu ediyorsanız bütün aile sağlığı merkezlerinden bu sağlıklı yaşam merkezlerine servisler koyacağız. Diyelim ki şişman bir vücut yapısına sahipsiniz, hareketsiz yaşamaya alışmışsınız. Sizi aile doktorunuz sağlıklı yaşam merkezine davet edecek, oradan randevunuzu alacak ve siz servis ile sağlıklı yaşam merkezine gideceksiniz. Burada diyetisyen ve egzersiz hocası ki bunlar genelde beden eğitimi öğretmeni olacak nasıl bir hayat yaşamanız ve nasıl beslenmeniz gerektiğini anlatacak. Yine varsayalım ki şeker hastası olduğunuz tespit edildi. Bu sefer de bu hastalıkla nasıl baş edeceğiniz anlatılacak. Bunlar mimarileri ve rahatlığı açısından mükemmel binalar olacak. Trabzon’da bunlardan 3 tane yapmak üzere planlama yapmış bulunmaktayız."

        REKLAM

        İçişleri Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya da teşekkürlerini ileten Akdağ, Soylu'nun terörle kararlı mücadelesi noktasında görevini yerine getirdiğini belirtti. Akdağ, "Sabah aradığımda Mardin'de ise bazen öğleden sonra Van’da karşımıza çıkıyor. Sadece Ankara’dan yönetmek şeklinde değil sahada da bizzat yoğun çalışarak bu büyük mücadelenin öncülüğünü yapıyor. Birçok yerde de mesaimiz kesişiyor. Bu vesileyle kararlı mücadeleyi başarılı şekilde yürüten Bakanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Akdağ, ayrıca Sürmene'ye de yeni bir inşa edileceği bilgisini paylaşarak, "Orada bir heyelan var ve hastane alanında en kısa zamanda oraya yep yeni mükemmel bir hastane yapacağız" dedi.

        "ERZURUMLULAR OLARAK TRABZON'U GEÇMEYE KARARLIYIZ"

        Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada da, şehrin son yıllarda Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan'dan önemli sayıda turisti ağırladığını ifade ederek, "Yapacağımız şehir hastanesi mükemmel mimarisi ve erişim kolaylığı ile en yüksek teknolojiyi kullanacak olması, Doğu Karadeniz’de sağlık turizminin öncüsü olacaktır. Ana amacımız Trabzon ve çevresindeki vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Trabzon bölge sağlık üssüdür." değerlendirmesinde bulundu.

        16 Nisan'daki halk oylamasında Erzurumlular olarak Trabzon'u geçmeye kararlı olduklarını aktaran Akdağ, "Onun için Trabzonlular buna göre çalışsınlar. Geçersek geçtiğimize seviniriz 'evet' oylarıyla. Eğer Trabzonlular bizi burun ucuyla geçerse, ki geçse geçse o kadar geçer, o zaman da seviniriz. Bir sonraki seçimde Erzurumlulara 'Hadi bakalım arkadan yakalayacağız deriz öyle seviniriz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ