Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Saç dökülmesine engel olan haplar sertleşme bozukluğuna neden oluyor!
        1

        Bilim insanları, saç dökülmesine karşı kullanılan ilaçların erektil disfonksiyona (sertleşme bozukluğu) neden olabileceğini açıkladı.

        2

        Araştırmacılar, 11.000 erkek üzerinde bu ilaçların etkilerini değerlendirdi.

        3

        Daily Mail'de yer alan habere göre; erkeklerde bu ilaçları kullanmayı bıraktıktan dört yıl sonra bile iktidarsızlığın devam ettiği tespit edildi.

        4

        Uzmanlar, ilacın diyabet ve sigara içmekten daha büyük bir risk faktörü olduğunu vurguladı.

        5

        Bu sorun karşısında cinsel isteği artıran, ereksiyonu kolaylaştıran hapların bile işe yaramadığı kaydedildi.

        6

        Uzmanlar, saç dökülmesini önleyen ilaç içerisinde bulunan bir etken maddenin diyabet, yüksek tansiyon ve sigara içmekten daha büyük bir risk faktörü olduğunu belirtti.

        7

        Dr. Steven Belknap, "Bu hapları kullanan erkekler, aylarca ya da yıllarca normal ereksiyon yaşayamayabilir ve kalıcı erektil disfonksiyon ile karşılaşabilirler" açıklamasında bulundu.

        8

        İŞTE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMENİN YOLLARI

        Saçlarınızı her gün yıkamayın!

        Saçlarınızı her gün ve fazla sıcak suyla yıkamayın. Bunun yerine günaşırı, ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla yıkayın, saç tipinize uygun bir şampuan kullanın. Her yıkamada 2 kereden fazla şampuan veya sabun kullanmayın.

        9

        Bu besinleri tüketin!

        Saçların köklerini beslemek ve büyümesini sağlamak için gereken protein, fasulye, mercimek, yumurta, yağsız yoğurt ve peynir ile karşılanabiliyor. Her gün 2 dilim peynir, 2 bardak süt, 2 kase yoğurt seçeneklerinden birini tüketerek saçlarınızın protein ve kalsiyuma doyurun.

        10

        Bunun yanı sıra, günlük 1 porsiyon ( 6 yemek kaşığı susuz) baklagil, 150 gr kırmızı et/ balık veya 1 avuç badem/yer fıstığı, içerdiği çinko ile saç diplerini uyarıyor, o bölgede yer alan hücrelerin metabolizmalarını düzenliyor.

        11

        Her gün 2 bardak süt için

        Sağlıklı saçlar için önemli olan bir diğer vitamin ise biyotin. Biyotin ihtiyacı haftada bir kez karaciğer, böbrek, midye, ıstakoz, alabalık, haftada 2-3 kez tavuk göğsü, yumurta sarısı, baklagil, karnabahar veya patates ile karşılanabiliyor.

        12

        Saçların ihtiyacı olan A vitamini için zengin yeşil yapraklı sebze ve taze fasulye; saçların doğal döngüsünü korumak için de E vitamini ve esansiyel yağ asitlerinden zengin ceviz, fındık veya bademden her gün bir avuç tüketin.