Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Asırlık nine yeniden görebilmenin mutluluğunu yaşıyor

        Malatya’nın Darende ilçesinde, 112 yaşındaki kadın, ilerleyen yaşı nedeniyle risk taşımasına karşın yapılan katarakt ameliyatıyla yeniden net görmeye başladı.

        Darende ilçesine bağlı Ayovası mezrasında yaşayan 1905 doğumlu Fatma Yavuz, sol gözündeki katarakt nedeniyle 5 yıl önce ameliyat geçirdi. Asırlık nine, ameliyatın ardından sol gözü görme yetisini tamamen yitirince yaşamını sürdürmekte zorlandı.

        Doktorların, yaşı itibarıyla ameliyat olmasının riskli olabileceği uyarısı dolayısıyla yıllarca bir metrelik mesafeyi bile net olarak göremeyen, sağ gözüyle idare etmeye çalışan nine, çocuklarının desteğiyle getirildiği Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'de şifa buldu.

        REKLAM

        Göz doktoru Zuhat Usalp'ın riskleri göze alarak ameliyat ettiği asırlık nine Yavuz, şimdi yeniden net bir şekilde görebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

        Doktor Usalp, kimsenin yapmak istemediği bir ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

        Herkesin hayatı en güzel şekilde yaşamaya hakkı olduğunu dile getiren Usalp, "Biz de bu düşünceyle yola çıkarak teyzemizin tek umudu olan gözündeki katarakt ameliyatını yaptık. Başarılı bir operasyon oldu. 112 yaşındaki bir hastamıza tekrardan ışık olabilmek çok güzel bir tecrübe oldu. Kendisine nice mutlu, huzurlu yıllar diliyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ