Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tayfun Talipoğlu'nun ölümünde ‘cezalı krem’ şüphesi!

        İzmir'deki evinde önceki gece yaşamını yitiren usta gazeteci Tayfun Talipoğlu, dün Ankara’da toprağa verildi. Talipoğlu için Kocatepe Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

        Gazete Habertürk'ten Aykut Yılmaz ve Öznur Karslı'nın haberine göre; törene, AK Partili ve CHP’li milletvekilleri, eski bakanlardan Hikmet Çetin, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile meslektaşları ve yakınları katıldı. Cenaze namazının ardından Talipoğlu’nun naaşı omuzlarda taşınırken tabutuna çiçekler atıldı. Cenaze aracının arkasına, “Her türküyü çalmaz bizim telimiz, sevda olmalı, gönüle giden yol olmalı, seni unutmayacağız”yazılı pankart asan bir grup, Çav Bella şarkısını söyledi. Yakınlarının gözyaşı döktüğü törenin ardından Talipoğlu’nun cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        REKLAM

        RTÜK CEZA KESMİŞ

        Öte yandan usta gazetecinin ani vefatı, bir televizyon kanalında yayınlanan reklamındaoynayıp “Sayesinde 27 günde 9 kilo verdim” dediği ‘termal krem’i akıllara getirdi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK),Talipoğlu’nun da oynadığı ‘termal krem’ reklamı için daha önce 14 bin 359 lira ceza kestiği ortaya çıktı.

        RTÜK uzmanlarının konuyla ilgili hazırladığı raporda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen yazıya yer verildi. Raporda, şu ifadeler yer aldı: “Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen yazıda, ürünün satışı ve pazarlanmasının uygun olmadığı, gerekçeleriyle ortaya konulmuştur. Yazıda, tedavi amacıyla kullanılan ürünlerin, hekimin önerisi, eczacının uyarısı doğrultusunda kullanılması gerektiği, tedavide etkinliği ve emniyeti kanıtlanmamış ürünlerin tanıtım ve satışının aldatıcı olduğu, bu nedenle bahsi geçen reklamların engellenmesi gerektiği belirtilmiştir. Satışın bilimsel içerik ve gerçeklikten yoksun, tamamen ticari hedefle yapıldığı belirtilmiştir.”

        REKLAM

        TANSİYON VE KALP KRİZİ RİSKİ

        Habertürk'ün görüşlerine başvurduğu Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu ise, söz konusu krem için tansiyon ve kalp krizi riskine dikkat çekti. Yörükoğlu şu bilgileri verdi: “Bu tür ürünlerin içinde birtakım zararlı maddeler var. Tansiyonun yükselmesine neden olup kalp krizini tetikleyebilir. Tansiyon yükseldiği zaman kalp üzerinde gereksiz bir yük oluşturuyor. Termal krem ağızdan alınan bir hap gibi olmasa da özellikle yumuşak cilt tarafından emilip kana karışan bir madde. Krem diye düşünülüp masum sanılmasın.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ