Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Pirinç suyu mucizesi!
        1

        Pek çoğumuzun haftada en az birkaç kere tükettiği pirincin suyunun da cildi güzelleştiren doğal bir bakım ürünü olduğunu biliyor muydunuz? İşte pirinç suyunun bilmediğimiz 7 faydası…

        2

        Pirinç suyu ten rengini beyazlaştırır ve ciltteki kahverengi lekelerin renginin açılmasına yardımcı olur.

        3

        Gözenekleri küçültür. Cildin bakterilerden arınmasını sağlar.

        7

        Evde tek başınıza hazırlayacağınız pirinç suyu ile cildinize düzenli bakım yapabilir, pirinç maskeleri hazırlayacak cildinizi doğal yöntemlerle güzelleştirebilirsiniz.

        8

        Pirinç suyu hazırlamak için; bir çay bardağı pirinci iki çay bardağı içme suyu içinde en az 3 saat bekletin. Bu sürede pirincin besleyici özellikleri suya geçecektir. Ardından pirincin suyunu süzün ve bu su ile yüzünüzü yıkayın.

        9

        Pirinç suyunu dilerseniz tonik olarak da kullanabilirsiniz.

        10

        Hazırladığınız pirinç suyunu buzdolabında en fazla iki gün bekletmeniz öneriliyor. Çünkü pirinç suyu hızlı bakteri üretir. Bu sebeple hazırladığınız pirinç suyunu uzun süre beklettikten sonra kullanmanız cildinize zarar verir.

        11

        Alerjik reaksiyondan korunmak için hazırladığını pirinç suyunu ya da maskesini önce bileğinizin iç kısmına sürüp 15 dakika bekledikten sonra durulayın. Herhangi bir kızarma ya da kaşınma olursa hazırladığınız karışımını kullanmayın!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ