Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uzmanlardan uyarı! Erkekler her gün, kadınlar haftada bir defa...
        1

        Harvard Üniversitesi, erkeklerin haftada 6 (180 gram), kadınların ise 1 adet (30 gram) çikolata tükettiklerinde kalp ritim bozuklukları riskinin yüzde 21 oranında azaldığını ortaya koydu.

        2

        Kalp hastalıklarıyla çikolata arasındaki ilişkiyi inceleyen ABD’nin saygın eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesi, erkeklerin haftada 6 (180 gram), kadınların ise 1 adet (30 gram) çikolata tükettiklerinde kalp ritim bozuklukları riskinin yüzde 21 oranında azaldığını ortaya koydu.

        3

        Çikolatanın antioksidan zengini bir besin olduğunun altını çizen araştırmacılar, “Çikolatanın içerisinde kakao bitkisinde doğal olarak bulunan biyoaktif bir bileşen olan ‘flavonol’ bulunuyor.

        4

        Ve çok yüksek miktarda. Bu bileşenler kalp sağlığı için çok faydalı” diye konuştu.

        5

        Erkeklerin kadınlara göre daha fazla çikolata yediklerinde, bu besinin faydalarından yararlandıklarını belirten araştırmacılar, “Erkekler haftada 2 (60 gram) ila 6 adet (180 gram) arasında çikolata tükettiklerinde kalp ritim bozuklukları riskleri yüzde 23 oranında azalıyor.

        6

        Kadınların ise haftada 1 adet (30 gram) çikolata tüketmesi yeterli. Bu şekilde kalp ritim bozuklukları riski yüzde 21 oranında azalıyor.

        7

        Daha fazla çikolata yediklerinde ise çikolatanın ritim bozukluğu üzerindeki faydası azalıyor” yorumunda bulundu.

        8

        İŞTE ÇİKOLATANIN FAYDALARI

        ● Sadece kokusuyla mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolata, damağımızda yavaş yavaş erirken, insanı farklı hazlara sürüklüyor.

        9

        ● Kalp hastalıkları ve kanserle mücadele ediyor, cildi ve kemikleri besliyor....

        10

        ● Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.

        11

        ● Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.

        12

        ● Çikolata büyük oranda bakır içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor.