Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 2,5 yaşındaki Ece Boyacıoğlu'nun yürüyebilmesi için seferber oldular

        Bir çeşit kas hastalığı olan SMA'yla (Spinal Muskular Atrofi) mücadele eden 2,5 yaşındaki Ece Boyacıoğlu'nun ilk etaptaki tedavisi için gereken 561 bin doların (yaklaşık 2 milyon TL) bulunması için başlatılan bağış kampanyasına her kesimden destek yağıyor.

        27 Nisan 2017 günü teyzesinin çağrısıyla başlayan ve sosyal medyada hızla yayılan kampanyada son düzlüğe gelindi.

        İstanbul'da, 16 aylıkken SMA tanısı konulan Ece'nin hikâyesini artık pek çok kişi biliyor. 2,5 yaşındaki küçük Ece, bir çeşit kas hastalığı olan SMA yüzünden yürüyemiyor. Ece'nin yaklaşık 2 milyon TL ilaç parasını karşılamak amacıyla teyzesinin başlattığı kampanyanın adı "Ece'ye Umut Ol". Bu isimle web sitesi ve sosyal medya hesapları da bulunuyor. 4 haftada Ece için 1,5 milyon TL toplandı ancak ilaç siparişinin verilebilmesi için bugün itibariyle 1 milyon 591 TL toplandı ancak halen 400 Bin TL'ye ihtiyaç var.

        Ünlü isimler de "Eceye Umut Ol" kampanyasını geniş kitlelere duyurmak üzere destek oldu. Tiyatro ve dizi oyuncuları ise Ece için meydan okuma videoları çekerek bir çok kişiyi kampanyaya dahil etti.

        Kampanyaya destek vermek için son olarak başarılı sporculardan Melih Mahmutoğlu, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Can Maxim Mutaf, Furkan Aldemir, Okay Yokuşlu ve Cenk Tosun çağrı yaptı.

        UMUDA ÇEYREK VAR!

        "Eceye Umut Ol" kampanyasını organize eden, küçük Ece'nin teyzesi İpek Badırgalı gelinen noktayı şöyle değerlendirdi:

        "Öncelikle bizden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ece'yi tanıyan, tanımayan binlerce iyi kalpli insan kampanya için seferber oldu. Kamuoyunda SMA hastalığı konusunda önemli bir farkındalık oluştu. Sağlık Bakanlığı da geçtiğimiz hafta SMA hastalarına yönelik bir açıklama yaptı. Bu açıklamayla tip 1 SMA hastaları için ilacın getirileceği duyuruldu. Bu güzel gelişme ve yürüttüğü tüm çalışmalar için Sağlık Bakanlığı'na ve Prof. Dr. Recep Akdağ'a teşekkür ediyoruz. Henüz tip 2 ve tip 3 SMA hastaları kapsama alınmadı. Tüm SMA hastalarını kapsayacak tedavi imkanlarının da en kısa sürede hayata geçirileceğine inanıyoruz. Mevcut durumda halen ilacı kendi imkanlarımızla getirtmek durumundayız. Kampanyamız halen devam etmektedir ve 500 Bin TL'ye yani toplam paranın sadece çeyreğine ihtiyacımız bulunmaktadır."

        ECE'YE UMUT OL KAMPANYASINA DESTEK VEREN ÜNLÜ İSİMLER:

        Erdal Özyağcılar, Mirkelam, Sibel Tüzün, Aslı Enver, Şükrü Özyıldız, Resul Dindar, Pelin Akil, Hakan Hatipoğlu, Gamze Özçelik, Buse Terim, Ece Erken, Seyfi Dursunoğlu, Gaye Turgut Evin, Özgün, Ece Gürsel, Sevtap Özaltun, Fulya Zenginer, Aslıhan Güner, Bennu Yıldırımlar, Ayça Ayşin Turan, Işıl Yücesoy, Caner Cindoruk, Ayşegül Günay, Gökçe, Nur Tuğba Algül, Zeus Kabadayı, Melis Aygen, Esin İris, Ayçin İnci, Levent Üzümcü, Raşit Bağzıbağlı, Can Güreler, Murat Evgin, Makbule Meyzinoğlu, Buket Dereoğlu, Hasan Yalnızoğlu, Yıldız Tilbe, Gökçe Akyıldız, Burcu Kara, Burak Demir, Suzan Aksoy, Toprak Sergen, Naz Çağla Irmak, Hazar Motan, Veysel Diker, Yaşar Alptekin, Murat Serezli, Özgün Bayraktar, Ayça İnci, Simge, Emrah, Burcu Kıratlı, Alayça Öztürk Gidişoğlu, Cüneyt Mete, Kenan Bal, Birgül Ulusoy, Nur Yazar, Ayşegül Ünsal, Seçil Buket Akıncı, Burak Arslan, Zeliha Sunal, Asena, Yeliz Doğramacılar, Gökhan Töre, Salih Uçan, Melih Mahmutoğlu, Can Maxim Mutaf, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Furkan Aldemir, Ata Demirer, Çağla Kubat, Şahika Ercümen, Burcu Esmersoy, Serenay Aktaş, Ali İl, Yunus Günce, Suzan Aksoy, Hande Ataizi, Ayşe Kökçü, Özlem Mekik, Esvet Şahin, İlber Ortaylı, Cenk Tosun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ