Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çikolata devi Mars, bazı çikolataları geri çağırıyor!

        ABD'li çikolata üreticisi Mars, İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser bar, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. İngiliz medyasının son dakika geçtiği bilgiye göre; kararın bu ürünlerde ölümcül Salmonella bakterisi taşıma riski nedeniyle alındığı öğrenildi.

        MARS'DAN AÇIKLAMA: ÜRÜNLERİ MUHAFAZA EDİN VE...

        Express.co.uk'de yer alan habere göre; Mars, bu ürünleri elinde bulunduran herkesi yememeleri konusunda uyardı. Bunun yanı sıra şirket, "Tüketiciler, ürünleri muhafaza etmeli ve tüketici memnuniyeti ekibiyle iletişime geçmeli" açıklamasında bulundu.

        Ayrıca Independent.co.uk'de yer alan bir diğer habere göre de, çikolata üreticisi Mars; "Önlem olarak, bu konuyla ilgili aldığımız bir şikayet olmamasına rağmen, tüketicilerimizin güveni ve güvenliği için, potansiyel olarak etkilenen ürünleri gönüllü olarak geri çağırma kararı aldık" açıkladı.

        Söz konusu ürünlerin son kullanma tarihlerinin, 9 Mayıs 2018 ya da 18 Mayıs 2018 olduğunu belirten Mars sözcüsü, bu ürünlerin "yalnızca az bir miktarının" İngiltere ve İrlanda'da dağıtıldığını aktardı.

        Mars, 2016 yılında bir tüketicinin Snickers içerisinde kırmızı bir plastik parçası bulmasının ardından 55 ülkede Snickersları toplatmıştı.

        Mars Gıda Türkiye'den açıklama: Geri çağrılan ürünler Türkiye'de satılan ürünler değil

        Mars Gıda Türkiye, Haberturk.com'a yaptığı açıklamada, "Bahsekonu geri çağırma sadece Slough, İngiltere’deki fabrikamızda üretilen ve İngiltere ve İrlanda'da duyurusu yapılmış belirli ürünleri kapsamaktadır. Bu ürünlerden hiçbirisinin Türkiye'de dağıtımı veya satışı yoktur. Geri çağırma, İngiltere ve İrlanda’daki kısıtlı sayıda ürün ile sınırlıdır. Üretim standartlarına uygun olarak ürünlerimizi ve içeriklerimizi düzenli olarak test ediyoruz ve Türkiye'deki tüm ürünlerimizin yüksek kalite ve gıda güvenliği standartlarımıza uygun olduğunu özellikle belirtmek isteriz" dedi.

        SALMONELLA NEDİR?

        Salmonella, gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenlerinden biri olan bir grup bakterinin adıdır. Salmonella bakterisinin neden olduğu enfeksiyon ileri seviyede ishal, ateş, titreme, abdominal rahatsızlık ve kusmaya neden olur.Enfeksiyon, önlem alınmaması durumunda çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabilir.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ