Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hidrosefali hastası minik Zeynep yaşama tutunmaya çalışıyor!

        Sadece sütle beslenebilen ve su bile içemeyen Zeynep Ayşe Keleş, görüntüsüyle 3 yaşındaki bir çocuktan çok bir yaşındaki bir bebeği andırıyor. Konuşamayan minik Zeynep, çevresindeki olaylara ya geç bazen de hiç tepki vermiyor.

        Kızlarını yaşatma mücadelesi veren ve iki çocukları daha olan Hamdi-Tuba Keleş çifti, doktorların tavsiyesi üzerine memleketleri Trabzon'dan ev eşyaları da dahil olmak üzere ellerinde ne varsa satarak Antalya'ya göç etti.

        Aylık bin lira kiraya eşyalı bir daire tutan baba Hamdi Keleş, günlük 50 lira yevmiyeyle bir restoranda çalışarak, anne Tuba Keleş de kızı için devlet tarafından verilen 960 liralık evde bakım ücretiyle ailenin geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

        REKLAM

        "DOKTORLAR EN FAZLA BİR HAFTA KADAR YAŞAR DEDİLER"

        Hamdi Keleş, "Doktorlar en fazla bir hafta kadar yaşar dediler. Sabah hamileliği sonlandırmak için hastaneye giderken, eşimle bunu yapamayacağımızı anladık. 'Yaşasa da vefat etse de bizim' dedik. Zeynep doğduktan sonra beyni su topladığı için ameliyat edildi ve başına bir makine takıldı" dedi.

        YURT DIŞINDAN GETİRİLECEK CİHAZA İHTİYAÇ DUYUYOR

        Hamdi Keleş, Bunun üzerine Antalya'ya gelerek kızının tedavisine başlandığını anlatan Keleş, şunları ifade etti: "Doktorlar, Zeynep sürekli yattığı ve sadece ellerini hareket ettirebildiği için bir süre sonra sırt bölgesinde yaralar oluşacağını söyledi. Kan dolaşımını hızlandırarak bu yaraları önlemek için yapay iskelet şeklindeki cihaz önerildi. İlerleyen yaşlarında o cihazla birlikte yürüyebilirmiş. Hollanda'da yapılan bu cihazın fiyatı 3 bin 200 avro. SGK bu cihazın ücretinin yarısından az bir kısmını karşılıyor. Geri kalan parayı vermemiz imkansız. Bu konuda hayırseverlerden yardım bekliyoruz."

        REKLAM

        "ZEYNEP SU DAHİ İÇEMİYOR, SADECE SÜTLE BESLENİYOR"

        Keleş, "Zeynep yemek nedir bilmez, su dahi içemiyor. Sadece sütle besleniyor. Bir mama önerdiler pahalı geldi alamıyoruz. Süt ile Zeynep'i yaşatmaya çalışıyoruz. Kendi yaşıtlarından çok ufak. Zeynep'in yaşındakiler koşup oynuyorlar. Bu hastalığı bulunan Türkiye'de az sayıda var. En fazla yaşayan 16-17 yaşına kadar yaşamış. Amacımız kızımızı yaşatabildiğimiz kadar yaşatmak." diye konuştu.

        Anne Tuba Keleş de kızının sadece kollarını oynatabildiği için bakımının zor olduğunu anlatarak, "Sağa veya sola dönemediği için sürekli sırt üstü yatıyor. Bir süre sonra sırtında 'yatak yarası' olaşacağı söyleniyor. Bu kızıma büyük acılar verecektir. Bu nedenle yapay iskelet denilen cihazı almak istiyoruz ancak çok pahalı." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ