Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tedavi gören kişi, 30 yıllık eşinden alınan böbrekle yaşama tutundu

        Denizli'de, eşinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuşan Bülent Çelen, en güzel Babalar Günü hediyesini 30 yıllık hayat arkadaşından aldı.

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Çelen, 24 Nisan'da kan vermek için gittiği aile sağlık merkezinde böbrek hastası olduğunu öğrendi. Bu süreçte diyalize girmeye başlayan Çelen, tedavisine de Pamukkale Üniversitesinde devam etti.

        Böbrek nakli olması gereken Çelen'e eşi Hülya Çelen umut oldu.

        Kısa süre önce öğrendiği hastalığı nedeniyle morali bozulan Çelen, eşinden aldığı haberle yüzü yeniden güldü. Testlerde böbrek naklinin uygun olduğunun saptanmasının ardından ameliyata karar verildi.

        PAÜ Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla Hülya Çelen'in böbreği eşi Bülent Çelen'e nakledildi. Çift, başarılı operasyon ve tedavi sonrası taburcu edildi. Babalar Günü arifesinde hastaneden evlerine dönen Çelen'e en güzel hediyeyi de eşi vermiş oldu.

        REKLAM

        Böbrek hastası Çelen, "Sağolsun eşim beni yıllarca diyalize girmekten ve böbrek nakli sırası beklemekten kurtardı, Babalar Günü'nde de en güzel hediyeyi sundu" dedi.

        Eşi Hülya Çelen ise; "Nakil konusu gündeme gelince hiç düşünmeden böbreğimi vermeye karar verdim. Şu anda ikimiz de çok iyiyiz" açıklamasında bulundu.

        BABALAR GÜNÜ'NDE EN GÜZEL HEDİYE

        Böbrek yetmezliği olduğunu öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyledi.

        Ailesini yalnız bırakma endişesinin kendisini yıprattığını vurgulayan Çelen, "Diyalize girmekten başka çarem yoktu çünkü böbreklerim iflas etmişti. Bu zor süreçte eşim devreye girdi. Sağolsun eşim beni yıllarca diyalize girmekten ve böbrek nakli sırası beklemekten kurtardı, Babalar Günü'nde de en güzel hediyeyi sundu" ifadelerini kullandı.

        Hülya Çelen de eşini çok sevdiğini onun sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getirdi.

        Kısa sürede çok zor günler geçirdiklerini ifade eden Çelen, "Nakil konusu gündeme gelince hiç düşünmeden böbreğimi vermeye karar verdim. Şu anda ikimiz de çok iyiyiz. Biz 30 yıllık evliyiz. Eşime Babalar Günü hediyesi olarak böbreğimi bağışladım. Onu çok seviyorum, inşallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız" diye konuştu.

        PAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Özban ise hastaya nakledilen böbreğin uyum sağladığını söyledi.

        Başarılı yönetilmiş bir nakil sürecinin konforlu ve normale yakın bir hayat sürdürmek açısından çok önemli olduğunu anlatan Özban, "Eşten yapılan nakil olması sebebiyle bu ameliyatımıza farklı bir anlam yüklemektedir. Her ikisinin sağlık durumu iyi. Biz böyle nakillerle hayat kurtarmanın ne derece güzel ve önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ